Alles wat je moet weten over het Apple Special Event afgelopen september

by Lucas Post

Op 19 september presenteerde Tim Cook het Apple Special Event in Californië. Sinds 2012 komt Apple in september altijd met haar nieuwste technologie naar buiten. Dit jaar was het dan ook niet anders daan voorgaande jaren. De nieuwste smartphones, smartwatches en iPads werden gelanceerd en Apple kwam met hun eigen streamingsplatform. Alles lijkt mooier en beter. Maar is dat eigenlijk wel zo? We gaan ze één voor één langs met je!

iPhone 11 (Pro en Pro Max)

Na de iPhone X gebruikt Apple geen Romeinse cijfers meer maar stappen ze weer over op onze Europese getallen. De iPhone 11 kent naast de normale uitvoering ook de Pro-versie en de Pro Max-versie.

Het meest opvallende is de prijs, de goedkoopste iPhone 11 is goedkoper dan de goedkoopste iPhone X. Waar je voor de X (64 GB grijs) nu nog €925 moet neerleggen kost de iPhone 11 (64 GB grijs) 809 euro. Het scherm van de X is namelijk beter dan die van de 11.

Voor deze lagere prijs krijg je wel een groter scherm, vijf uur meer batterij en een extra simkaarslot. Dit houdt in dat je bij de iPhone 11 de mogelijkheid hebt twee nummers tegelijk te gebruiken. Daarmee kan je ook twee abonnementen afsluiten en zo één telefoon gebruiken voor werk en privé. Dit extra slot zit ingebouwd in de telefoon, het is een zogenaamde eSim waarvoor je geen aparte simkaart krijgt. In Nederland ondersteunen alleen Truphone en T-Mobile dit.

Voor een prijsverschil van meer dan honderd euro is de goedkopere 11 eigenlijk veel aantrekkelijker dan de X. De 11 Pro en Pro Max zijn te koop vanaf €1159 en 1259 euro.

Lees ook:  De limited-edition ‘Fast & Furious’ Twin Turbo: een horloge voor de ultieme autofan

Alles wat je moet weten over het Apple Special Event afgelopen september

iPad 2019

Vanaf 30 september brengt Apple ook een nieuwe, de zevende, generatie van iPads op de markt. Misschien wel het meest bijzondere is het feit dat al deze apparaten zijn gemaakt van gerecycled aluminium. De goedkoopste versie uit 2018 kost nu veertig euro minder dan de goedkoopste versie die Apple dit jaar uitbracht. Maar voor €40 krijg je naast een groter en beter scherm ook een snellere iPad. Met het nieuwe besturingssysteem, iPadOS, is deze iPad geschikter voor uitvoeren van projecten of het gebruiken als een laptop.

De iPad is te koop vanaf 389 euro.

Apple TV +

Naast Disney (Disney+) heeft Apple nu ook een streamingsplatform gelanceerd. Vanaf november start het bedrijf met het uitzenden van Apple Originals waarin onder andere Jennifer Aniston speelt. Een veelbelovende series is ‘See’. De serie speelt zich af in de wereld van 2600. Alle mensen zijn blind geworden door een virus en zij zullen moeten zien te overleven. Nice to know: de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks heeft een hoofdrol in deze serie.

Bij aankoop van een Appleproduct kan je Apple TV + een jaar gratis kijken. Daarna kost het €4,99 per maand voor een gezin.

Smartwatch 5

Heb je wel eens na een avondje uit last van suizende oren? De smartwatch 5 is het nieuwe slimme horloge van Apple dat waarschuwt bij teveel lawaai. In tegenstelling tot de smartwatch 4 staat dit scherm altijd aan en kan je dus altijd de tijd checken. Wel zo handig op een horloge. Verder kan hij je hartslag meten, je menstruatiecyclus bijhouden en je helpen bij je work-out.

Lees ook:  De leukste zomerspots die je bereikt met de auto

Een bijzondere functie is de valdetectie van Apple. Het horloge heeft door als je hard gevallen bent. Aan de hand van je hartslag meet het of je weer opstaat of dat je te erg gewond bent. Mocht je binnen een minuut niet reageren dan belt het horloge automatisch het noodnummer en bericht het jouw SOS-contactpersoon.

Verder zitten er nog veel meer functies op zoals Siri, Apple Pay en je kan vanaf nu muziek streamen zonder dat je iPhone eraan te pas komt.

De Smartwatch is te koop vanaf 449 euro.

Afbeeldingen via website Apple.com

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy