5 x goed voorbereid op reis naar en door India 

by Jill Buitenhuis

India is een unieke reisbestemming, waar je kennismaakt met bijzondere culturen en bezienswaardigheden. Het land is onwijs groot en heeft een totaal andere cultuur dan de Westerse wereld. Daarom is het handig om goed voorbereid op reis te gaan, zodat je alvast een idee hebt van wat je kunt verwachten en hoe je hier het beste mee omgaat.

Visum regelen

Het belangrijkste om van tevoren te regelen is het visum. Voor een e-visum hoef je niet meer naar het gemeentehuis te gaan, en kun je gemakkelijk online regelen. Een e-visum is een elektronisch visum. Er kan gekozen worden voor de ‘eTourist’, ‘eMedical’ of ‘eBusiness’ variant. Een e-visum voor India kost €109,95 per persoon en kan veilig worden betaald met iDEAL, Bancontact, PayPal of een creditcard. Na vier werkdagen wordt het e-visum India per e-mail toegestuurd. Het is erg belangrijk om dit document in kleur uit te printen, op A4 formaat, en tijdens je reis bij je te houden. Vind je het toch lastig om je visum online te regelen en heb je hulp nodig? In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je je visum online aanvraagt. Toeristen die langer dan 90 dagen aaneengesloten in India blijven, en zakenreizigers met reisplannen van meer dan 180 dagen, kunnen geen gebruik maken van dit e-visum. Dit geldt ook voor reizigers die in India willen studeren, vrijwilligerswerk willen doen of gaan werken bij een Indiase organisatie. In deze gevallen zijn de kosten hoger en neemt de aanvraag meer tijd in beslag. Voor deze reizigers is er het fysieke visum.

Lees ook:  Artis leeft in beeld

Het visum India aanvragen, via de traditionele manier duurt gemiddeld langer, vanwege de handmatige controle en verwerking van alle aanvragen. Wanneer je al binnen enkele dagen naar India vertrekt, kun je een spoedaanvraag indienen. Bij aankomst in India dient het paspoort dat is gebruikt bij de visumaanvraag nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Namasté

Bij aankomst in India, kun je ervanuit gaan dat je een cultuurshock krijgt. Je komt terecht in een totaal andere wereld, met veel verschillende culturen. India is na China het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld. India telt zo’n 1,38 miljard (!) inwoners. 80% van de Indiërs is Hindoe. De meest gesproken taal is Hindi. Gelukkig spreken veel Indiërs Engels, maar voor vertrek is het handig om een paar woordjes Hindi te leren. Wat basiswoordjes: Namasté (hallo), challó (ga weg), achaa (goed), acha na-hee (niet goed) en Tiek-hei (oké). Met handen en voeten kom je ook vast een heel eind.

Treintickets

Het meest gebruikte vervoersmiddel in India is de trein. Het land bezit een van de grootste spoorweg- en wegennetten ter wereld. De “Chatrapati Shivaji Terminus” is een treinstation in Bombay, een van de drukste treinstations ter wereld. Naast je visum, is het dus ook verstandig om van tevoren je treintickets te bestellen. Zo weet je zeker dat je reist met de klasse die je graag wil en je meekunt met de trein. Wanneer je de tickets daar koopt, heb je een kans dat je erg lang moet wachten.

Nooit stil

India is een land waar het nooit stil is, ook niet om vier uur ’s nachts. Neem daarop dus oordoppen mee, om een goede nachtrust te krijgen. Als je verblijft op het platteland is dit niet nodig, maar de meeste bezienswaardigheden zoals de Taj Mahal en het Fort van Agra vind je in de stad. Let ook op dat je niet te veel spullen meeneemt, en je backpack zo licht mogelijk is. Zo maak je het reizen met openbaar vervoer gemakkelijker voor jezelf.

Lees ook:  Travel: Living the expat life in Qatar

Kijken, kijken, (wél) kopen

Hoe tof is het om in India je kleren te kopen? In de winkeltjes vind je kleurrijke kleding, met veel bijzondere printjes. Het wordt wel gewaardeerd om in een lange broek over straat te gaan, zowel voor mannen als vrouwen. Op de markten en in de winkels verkopen ze gelukkig genoeg linnen broeken, die net wat koeler zitten. Hier kun je ook direct je “afdingskills” oefenen. Het is gebruikelijk in India om af te dingen. Oefen hier dus lekker mee. Begin met een tegenbod dat lager is dan je eigenlijk wil betalen, en ga steeds met kleine stapjes omhoog. Een leuk spel, waarbij uiteindelijk twee winnaars zijn. Jij én de verkoper. Hij denkt dat hij je alsnog heeft afgezet, jij bent blij dat je de prijs naar beneden hebt gekregen.

Visum geregeld? Ready to go to India! Check nog even het reisadvies, om te kijken hoe je je route door India het beste kunt plannen.

Foto header via iStock, credits: naveen0301

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy