4 x inspiratie voor een DIY badkamer make-over

4 x inspiratie voor een DIY badkamer make-over

Wanneer je toe bent aan verandering in huis, begin je al snel met de woonkamer aan te pakken. Dat is toch de plek waar je het meeste te vinden bent. Maar een andere, heel belangrijke plek van het huis, is de badkamer. Een make-over van je badkamer lijkt een enorme opgave, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt je badkamer ook een make-over geven, zonder dat je veel geld kwijt bent en het hele huishouden op zijn kop staat. Met deze tips ziet jouw badkamer er als nieuw uit.

Spiegels

Dit is een belangrijk onderdeel van de badkamer: de spiegel. Je kijkt er iedere ochtend in, en waarschijnlijk nog veel meer keren op een dag. Wanneer je de spiegel tegenover een raam of lamp plaatst, wordt het licht nog beter verspreid. Je creëert hiermee een ruimtelijk effect. Ook ziet je badkamer er natuurlijk stijlvol uit, met een grote spiegel als eyecatcher. Tip? Kies voor een spiegel met verlichting op de randen. Dit helpt ook bij het sneller wakker worden, als het nog vroeg is.

Optimale verlichting

Goede verlichting draagt zoveel bij aan een mooie, ruimtelijke badkamer. Ook is licht belangrijk voor de activiteiten die je uitvoert in de badkamer. Voor vrouwen is goede verlichting belangrijk voor het opmaken. Zo voorkom je dat je buitenkomt en te horen krijgt dat je make-up net iets te veel was… Voor mannen is goed licht belangrijk bij het scheren van de baard. Kleine haartjes zie je niet wanneer het licht niet optimaal is. Badkamer spots hebben een subtiel uiterlijk en zorgen voor prettig, warm licht. Wat ook fijn is, is dat de spots spatwaterdicht zijn.

Lees ook:  Pop-up nachtwinkel inclusief pyjamafeestje!

Groen

Natuur en een rustgevend gevoel gaan hand in hand. Breng daarom het leven naar de badkamer. Door planten en bloemen in de badkamer te plaatsen, geef je de plek een frisse en rustgevende uitstraling. Een plantje naast de wasbak zorgt al voor een groot verschil. Let wel even op, niet alle planten zijn geschikt voor de badkamer. Gelukkig zijn er genoeg planten die wél houden van de vochtige omgeving van de badkamer.

Details

Met de juiste details, creëer je de sfeer die je graag wil voelen in de badkamer. Wil je een romantische sfeer creëren? Kies voor een plateau met veel (geur)kaarsen, een rieten wasmand, een zacht vloerkleed, en als finishing touch een vaasje met rode rozen erin. Ga je liever voor een natuurlijke sfeer? Kies dan voor veel hout. Hout kan op verschillende manieren worden toegevoegd aan de badkamer. Houten plankjes bijvoorbeeld om zeep, shampoo en handdoeken op te leggen. Een ladder van hout is ook een toffe accessoire. Hier kun je de handdoeken op laten drogen.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “4 x inspiratie voor een DIY badkamer make-over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *