4 x de beste vakantiebestemmingen in 2020

by Lucas Post

De zomervakantie is alweer lang voorbij, het weer wordt kouder en de r zit weer in de maand. Dat betekent dat de plannen voor de volgende vakantie alweer kunnen worden gemaakt. Afgelopen week kwam Lonely Planet met vier lijsten van beste vakantiebestemmingen in 2020. Zoek jij nog een vakantiebestemming voor de komende zomer? Lees dan gauw verder

1) Beste budgettrips

Heb je geen groot budget maar wil je wel een toffe vakantie hebben? Dan moet je naar Indonesië of Budapest. Waard voor je geld krijg je het meest in de regio Nusa Tenggara in Indonesië. Lonely Planet prijst het gebied vanwege haar idyllische omgeving en ongerepte stranden. De Alor archipel, waartoe dit gebied behoort, is een prachtige omgeving met vulkanische activiteit, mangrove bossen en koraal. Budapest wordt als stad op de tweede plek gezet. De runner-up wordt aanbevolen vanwege de thermische bad en de bijzondere architectuur. Genoeg Instagram waardige hotspots zoals het Keleti treinstation en de vele barretjes door de gehele stad.

2) Meest aanbevolen landen

Misschien geheel onbekend maar Bhutan wordt aangewezen als beste vakantieland voor 2020. Het paradijs in de Himalaya heeft als enige land een negatief CO2 uitstoot wat betekent dat de natuur meer CO2 opneemt dan dat de bevolking uitstoot. En die natuur is adembenemend door vooral de Himalaya. De bevolking staat daarnaast door hun spiritualiteit in verbinding met de natuur.

Nederland staat op plek zeven in de lijst van Lonely Planet. Het wordt niet alleen aanbevolen om Amsterdam te bezoeken maar ook gebruik te maken van het goede treinnetwerk en de fietspaden. Als je komt, kom dan in april en mei, want dan zijn er (vanzelfsprekend) feesten als Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Eurovisie Songfestival.

Lees ook:  We zijn er bijna: tips voor een geslaagde vakantie met de kids

3) Beste stedentrips

Ga jij niet op vakantie voor avontuur maar wil je genieten van de beste steden? Ga dan naar Salzburg of Washington. In deze steden vieren ze beiden een 100-jarig bestaan. Het Salzburg Festival bestaat een eeuw net als het vrouwenstemrecht in Amerika.

Voor muziek moet je naar de Duitse stad Salzburg komen. Het festival staat wordt gekenmerkt door opera, klassieke muziek en drama. Daarnaast is het het hoogtepunt, een eeuwenoud toneelstuk op het Domplatz. Geadviseerd wordt om op tijd je ticket te kopen

In Washington zijn vele musea met extra nadruk op invloedrijke vrouwen. Lovend wordt er ook gesproken over de nieuwe ontwikkeling op het gebied van natuur. De stad staat in bloei door de extra aandacht voor natuur. En er gebeurt meer in 2020, bij de verkiezingen hoopt Trump herkozen te worden.

4) Zijderoute door Azië

Wil je doortrekken en een coherent gebied ontdekken? Ga dan langs de oude zijderoute in Azië. Vroeger was het hier een drukte van handelaren en werd daar het grote geld verdiend. Trek door Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan en ontdek de Pamir Highway en aloude Oosterse tradities. Overheden moedigen toerisme aan, je kan nu bijna overal visumvrij reizen door de regio!

Wil je meer ontdekken over de lijst van Lonely Planet? Hier vind je alles voor jouw volgende vakantie

Foto header via iStock, credits: SB Stock

Op de header foto is de Zuluk heuveltop te zien, het doorvoerland van de zijderoute vanuit Thambi oogpunt. De weg maakt 32 haarspeld bochten. Gelegen aan de ruige terrein van lagere Himalaya in Sikkim. 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy