Travel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in Canada

by Redactie

Wellicht is Canada niet het eerste land waar je aan denkt om op wintersportvakantie te gaan. Het ligt immers niet om de hoek. But think again… de Canadese stad Edmonton (de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta ligt op 3,5 uur rijden) is namelijk gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland met de rechtstreekse vlucht van KLM.* Ben je gek van prachtige natuur, maar ben je ook altijd wel te porren voor een toffe citytrip, dan heb je met deze citytrip en skitrip in-één ’the best of both worlds’ te pakken!

Festivalstad van Canada

Edmonton staat ook wel bekend als ‘festivalstad van Canada’, maar ook winkelen kunnen ze er als de beste. Zo kan je in Edmonton het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika (West-Edmonton Mall) vinden. Dit winkelcentrum telt niet alleen 800 winkels, maar je kan er (onder andere) ook een aquarium met zeehonden vinden, een subtropisch zwembad én een pretpark met de grootste indoor achtbaan van de wereld…. Als je de stad verkent, bezoek dan ook zeker de wijk ‘Old Strathcona’ (een historische, bruisende wijk) en bekijk een ijshockeywedstrijd van The Edmonton Oilers in het Rogers Palace. Daarnaast is de omliggende River Valley erg geschikt voor het maken van een sneeuwschoenwandeling, fatbiking, een sneeuw segway-tour en nog veel meer! Behoefte aan wild life? In het nabijgelegen Elk Island National Park kun je dieren in het wild spotten en met een beetje geluk het noorderlicht ervaren.

Travel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in CanadaTravel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in Canada

Op naar de natuur

Zoals al in de inleiding aangestipt, ligt op slechts zo’n 3,5 uurtjes rijden ten westen van Edmonton, Jasper National Park en het bijbehorende skigebied Marmot Basin. Jasper National Park is het grootste nationaal park van de Canadese Rockies. Marmot Basin staat bekend als een skigebied waar je altijd kunt genieten van de rust, de ruimte en de overweldigende natuur van Jasper National Park. Verder zijn er geweldige opties voor winteractiviteiten zoals het verkennen van de Maligne Canyon, sterrenkijken in het Dark Sky Reserve en het spotten van dieren in het wild.

Lees ook:  De meest Instagrammable rooftop bars van over de hele wereld

Travel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in Canada

Jasper National Park

Dit geweldig mooie natuurpark bestaat uit gletsjers, kristalheldere meren, watervallen, diepe kloven en dichtbegroeide, groene bossen. Als wandelliefhebber kom je hier zeker aan je trekken; het park heeft namelijk meer dan duizend kilometer aan wandelpaden. Kom je hier in de winter dan heb je gegarandeerd uitzicht op besneeuwde bergtoppen en kan je ook bevroren watervallen zien (heel tof!). Oftewel, je kan een heus winterwonderland verwachten. Naast haar natuur is Jasper National Park ook én vooral bekend vanwege het vele wild dat er leeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld elanden, herten en beren.

Travel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in Canada

Marmot Basin

Als er één ding dat zeker is, is dat er in Marmot Basin sneeuw ligt. Bang om op een groene piste terecht te komen hoef je dan ook zeker niet te zijn. Door het zogenaamde subarctische klimaat dat heerst in Marmot Basin, het skiresort van Jasper National Park, zijn de condities voor sneeuw hier helemaal geweldig. De droge poedersneeuw komt hier elk jaar weer met bakken uit de lucht. In totaal zijn er 91 pistes in dit resort te vinden. Je moet wel tegen een beetje kou kunnen; de liften in dit gebied zijn namelijk allemaal stoeltjesliften. Maar dan heb je ook wat als je bovenaan de piste staat uiteindelijk. Fijn is daarnaast dat er nooit file staat voor de lift. Je kan heerlijk skiën in alle rust en ook heel veel off-piste mogelijkheden verkennen.

Travel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in Canada

Wil je kortom een keer een anders-dan-anders wintersport-vakantie dan is de combi Edmonton met Jasper National Park een absolute aanrader.

Lees ook:  Veilig op wintersport: tips & tricks

* Nice to know: wanneer je je wintersportvakantie via sneeuwzekerdeals.nl boekt, is de KLM-vlucht en de optie om je eigen ski- of snowboardmateriaal gratis in te checken altijd inbegrepen, evenals skipassen, vervoer en accommodatie!. Met deze 9-daagse reis ontdek je de beste plekken van Edmonton en Jasper met Tioga Tours. Vlieg rechtstreeks met KLM naar Edmonton, waar je de huurauto kunt ophalen en deze unieke Winter & City reis kan beginnen. 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy