RE:CYCLE, een coole stadsfiets van koffiecups

RE:CYCLE, een coole stadsfiets van koffiecups

Koffie is voor veel mensen een niet te missen essential. Toch heeft koffie ook een donkere kant. Want hoe ga je bijvoorbeeld om met de milieuvervuiling van de vele cupjes die op de markt zijn. Naast vliegschaamte zou je ook bijna kunnen spreken van koffieschaamte. Gelukkig zamelt Nespresso gebruikte cupjes in. Wat daar dan mee gebeurde was voor mij altijd een vraag. Tot nu. Want het Zweedse fietsmerk Vélosophy maakt er een prachtige fiets van, met een bijna nog mooiere naam: de RE:CYCLE.

Upcycling van cups

Door de samenwerking met Nespresso, wordt het waardevolle aluminium in de cupjes opnieuw gebruikt. Aluminium is “endlessly recyclable and infinitely beautiful” in de woorden van Vélosophyfounder Jimmy Östholm. Daarom is aluminium het basis bestanddeel van het gestroomlijnde frame van de RE:CYCLE.

Coffee on the go

De coole fiets heeft niet alleen een mooi verhaal. Het is gewoon een mooi en stijlvol design. De frisse paarse kleur (een knipoog naar de koffiesoort Arpeggio) zorgt voor een sportieve uitstraling. In de RE:CYCLE vind je nog meer knipogen naar de samenwerking met Nespresso; zoals de bel in de vorm van het Nespresso cupje of de twee coffee cup holders die deze stadsfiets tot de fiets voor de ultieme koffieliefhebber maakt. Zo krijgt Coffee on the go een totaal nieuwe invulling.

Er is dus geen enkele reden meer voor koffieschaamte, mits je je cupjes gewoon inlevert. Helemaal omdat Vélosophy voor elk verkocht exemplaar in Ghana een fiets geeft aan een kind.

Foto header via website Nespresso.

Lees ook:  Is de nieuwe Lucid Air de beste elektrische auto op de markt?

0 comments on “RE:CYCLE, een coole stadsfiets van koffiecups

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *