RE:CYCLE, een coole stadsfiets van koffiecups

by Bette de Koning

Koffie is voor veel mensen een niet te missen essential. Toch heeft koffie ook een donkere kant. Want hoe ga je bijvoorbeeld om met de milieuvervuiling van de vele cupjes die op de markt zijn. Naast vliegschaamte zou je ook bijna kunnen spreken van koffieschaamte. Gelukkig zamelt N gebruikte cupjes in. Wat daar dan mee gebeurde was voor mij altijd een vraag. Tot nu. Want het Zweedse fietsmerk Vélosophy maakt er een prachtige fiets van, met een bijna nog mooiere naam: de RE:CYCLE.

Upcycling van cups

Door de samenwerking met N, wordt het waardevolle aluminium in de cupjes opnieuw gebruikt. Aluminium is “endlessly recyclable and infinitely beautiful” in de woorden van Vélosophyfounder Jimmy Östholm. Daarom is aluminium het basis bestanddeel van het gestroomlijnde frame van de RE:CYCLE.

Coffee on the go

De coole fiets heeft niet alleen een mooi verhaal. Het is gewoon een mooi en stijlvol design. De frisse paarse kleur (een knipoog naar de koffiesoort Arpeggio) zorgt voor een sportieve uitstraling. In de RE:CYCLE vind je nog meer knipogen naar de samenwerking met N; zoals de bel in de vorm van het N cupje of de twee coffee cup holders die deze stadsfiets tot de fiets voor de ultieme koffieliefhebber maakt. Zo krijgt Coffee on the go een totaal nieuwe invulling.

Er is dus geen enkele reden meer voor koffieschaamte, mits je je cupjes gewoon inlevert. Helemaal omdat Vélosophy voor elk verkocht exemplaar in Ghana een fiets geeft aan een kind.

Foto header via website N.

Lees ook:  Zomer uittip: ArtZuid

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy