Hoe je jouw zomeroutfits omtovert tot herfst looks

Hoe je jouw zomeroutfits omtovert tot herfst looks

Gelukkig mogen we voorlopig nog wel even genieten van (redelijk) mooi weer en hopelijk een lange nazomer. Maar we moeten de feiten onder ogen zien en de herfst komt er ook weer aan. Nu heb je vast allerlei leuke zomer items aangeschaft, maar als de temperaturen dalen betekent het niet dat je deze nu ergens in een oude doos moet bewaren. Lees verder als je wilt leren hoe je jouw zomeroutfits gewoon nog kan dragen in de herfst. De tofste herfst looks op een rij!

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Mocht je het nog niet weten: élke look ziet er gegarandeerd meer high fashion uit als je goed omgaat met laagjes. Je voegt namelijk meer structuur en textuur toe, wat je hele look een nieuwe dimensie geeft. Zeker als we ons bevinden in de overgangsperiodes tussen de seizoenen is dit dé tip. Denk aan een losse (oversized!) blouse over een shirt, een (utility) vest over een polo of bijvoorbeeld een lange mouwenshirt onder een korten mouwenshirt of een hoodie met daarover een t-shirt. Alles kan, en het ziet er verdomd goed uit ook.

Kies de juiste accessoires

Als jij je korte broek gewoon lekker aan wilt houden, dan kan dat als je op de juiste manier compenseert met bijvoorbeeld leuke, en wat warmere, accessoires. Denk aan beanies, sjaaltjes, gave sokken of een losse blazer (again: laagjes!). Zeker als je rekening houdt met een passend kleurenpalet – dus laat tinten in je zomerkleding terugkomen in je winteraccessoires – dan zie je er put together uit. Vaak is het wel zo dat we wat fellere, warmere kleuren dragen in de zomer, en wat koelere aardetinten in de herfst. Of je lapt deze regels gewoon aan je laars, of je kan langzaam wat meer herfstleuren toelaten door daar bewust op te letten, en voilà.

Lees ook:  Loungewear waar je de lockdown wel heel relaxed mee door kan komen

Je schoenen zeggen het allemaal

Als sokken met sandalen niet hélemaal je ding is (ook dit is een trend), dan kan je jouw zomeroutfits simpelweg aanpassen door een ander soort schoeisel eronder te dragen. Denk aan chelsea boots, dichte loafers of een paar (chunky) sneakers. Zo kan jij gewoon je zomerjurk of cargo/pleated/denim/bermuda shorts blijven dragen terwijl je wel gepast gekleed bent op het weer. Wil je toch je sandalen niet terug de kast in doen, paar het dan met een lange broek en je bent good to go.

Foto header via iStock, credits: Everste

0 comments on “Hoe je jouw zomeroutfits omtovert tot herfst looks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *