Getest: de Mizzle, waterproof schoenen van Allbird

by Emma

Waarschijnlijk was je al bekend met de wollen schoenen van Allbird – fashionable én betaalbaar – maar heb je al gehoord van de nieuwe waterproof versie? Yes, dat heb je goed gelezen. Allbirds presenteert: de Mizzle (wat misty drizzle betekent). Nu houdt écht niets meer je tegen om ook met het Nederlandse weer naar buiten te gaan. Hoe het nieuwe model vergelijkt met de oude, en hoe dit hele waterbestendige systeem nou echt in elkaar steekt, lees je hier.

Klein prijsverschil

Ook al is de nieuwe schoen in veel opzichten veranderd, de prijs valt gelukkig behoorlijk mee. Voor slechts 20 euro extra heb jij het nieuwe exemplaar. De totaalprijs omvat 130 euro, wat voor goed schoeisel echt helemaal niets is!

Comfort

Met hun slogan ‘world’s most comfortable shoes’ hebben ze ook zeker een punt. Waar de wollen schoen al enorm lekker liep, is dat ook bij de Mizzle het geval. De waterproof schoenen zijn gemaakt van zacht merino wol (het jeukt niet!), de zol is behandeld met ricinuszaad olie, wat natuurlijke rubbere draden én de Puddle Guard. Dit is een waterbestendige, luchtdoorlatende bio-based laag, die jouw tenen ervan verzekerd droog te blijven. De Puddle Guard bevindt zich onder de wollen bovenlaag, die overigens ook nog eens is behandeld met een fluorine-vrije waterbestendige spray.

Milieuvriendelijk

Als al het vorige je niet al blij heeft gemaakt, dan word je dat wel wanneer je beseft dat het hele bedrijf enorm milieubewust bezig is met de productie van hun schoenen. De ricinuszaad olie, bijvoorbeeld, wordt gebruikt in plaats van schuim gemaakt van petroleum. Dit betekent: minder koolstofoutput! De zolen bestaan uit Braziliaans suikerriet, ’s werelds eerste CO2-negatieve groene EVA. Alle rubberen draden zijn dus ook natuurlijk (FSC geverifieerd), en tot slotte is de fluorine-vrije spray óók nog eens met een ECO PASSPORT gecertificeerd.

Lees ook:  Boost je zelfvertrouwen en bespaar tijd: ‘high maintenance’ dingen om te doen om ‘low maintenance’ te blijven

Getest: de Mizzle, waterproof hardloopschoenen van Allbird

Model en kleuren

Het model is in feite hetzelfde als dat van zijn wollen voorganger, met wat kleine aanpassingen. De Mizzle is beschikbaar in ‘Natural Black’, ‘Harvest’ (een soort poederroze), ‘Natural grey’, en ‘Savanna Night’ (een mooi diep blauw). Ook handig: de Mizzle is ook beschikbaar in een ‘Runner-up’ model, waar de stof is verhoogd tot enkel-niveau. Extra warm, extra droog. Beiden versies zien er strak uit. De VS zijn er al helemaal weg van. Nu Nederland nog!

Foto header en in artikel via website Allbirds.eu

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy