De fijnste flexwerkplekken van Utrecht voor veel inspiratie

by Jill Buitenhuis

Wanneer je voor je baan aan huis gebonden bent, is het volkomen logisch dat je het thuis even zat bent. Hetzelfde geldt voor mensen die iedere dag weer plaatsnemen achter hetzelfde bureau op een kantoor. Af en toe is het fijn om daarom wat nieuws uit te proberen: flexwerkplekken. Flexwerkplekken hebben veel voordelen. Je ontmoet nieuwe mensen, kunt veel inspiratie opdoen op verschillende plekken en je hebt minder afleiding. We hebben de leukste flexwerkplekken van Utrecht op een rijtje gezet.

Cornelis

Dit plekje in Utrecht is vooral lopend of per fiets te bereiken, doordat het midden in een woonwijk ligt. Het oude pand is sfeervol ingericht. Even toe aan een pauze? Er is een grote tafel, met veel tijdschriften. Blader hier lekker doorheen om je hoofd even wat rust te geven tussen al het werken door. Het leuke hiervan is ook dat je even een praatje kunt maken met de andere flexwerkers. Een andere manier van netwerken.

Maliestraat 16

Gys

Bij Gys heb je een uitgebreide menukaart voor veganisten, vegetariërs en mensen die glutenvrij eten. Ontdek tijdens het werken of studeren de nieuwste vegan-klassiekers. Houd er rekening mee dat Gys in de avonden een populaire plek is om te dineren. Zet je wekker dus lekker op tijd, om in de ochtend een goede slag te slaan.

Amsterdamsestraatweg 113
Voorstraat 77

30ML Coffee Roasters

Dichtbij station Utrecht Centraal vind je 30ML. Een bruisende omgeving, waar veel flexwerkers actief zijn. Je haalt je koffie zelf bij de koffiecorner, waardoor je tijdens het werken ook even loopt. Dat is niet alleen goed voor het behouden van je concentratie, maar ook voor je dagelijkse lichaamsbeweging.

Lees ook:  5 x de mooiste natuurplassen in Nederland voor een frisse duik 

Vredenburg 23

Het Gegeven Paard

Genoeg inspiratie te vinden op deze mooie plek. Je vindt het Gegeven Paard in het grootste muziekpaleis van Utrecht: Tivoli Vredenburg. Zin om na je werk helemaal te ontspannen? Neem een Mai Thai of Dark’N’Stormy en geniet van de muziek van livebandjes.

Vredenburgkade 11

Kanaal 30

Deze creatieve broedplaats is de plek waar ondernemers en “out-of-the-box thinkers” elkaar ontmoeten. Op deze plek kun je ook ruimtes huren om trainingen te geven, te vergaderen of een evenement te houden. Kanaal30 beschikt ook over twee hallen waar je bijzondere werkplekken vindt. Je kunt aan de slag gaan in containers, kassen en keten. Dat is toch net even helemaal anders, en je vindt er genoeg inspiratie.

Kanaalweg 30

Foto header via website Het Gegeven Paard

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy