Dé badkamertrends voor 2019

Dé badkamertrends voor 2019

Ben je van plan om binnenkort je badkamer een makeover te geven? En kan je daar wel wat hulp en/of inspiratie bij gebruiken? Wij geven tips hoe je van jouw badkamer, of die nu groot of juist heel klein is, een droombadkamer kan maken. Oftewel dé badkamertrends van 2019 onder elkaar:

1) Marmer(look)

Waar marmer vroeger vooral iets was wat je in alleen super-luxe huizen terug zag en toch ook een beetje geassocieerd werd met posh, is dat nu allang niet meer het geval. Leuke van marmer is dat het in heel veel varianten verkrijgbaar is; mat, glanzend, in één kleur of juist met een patroon. Mooi is bijvoorbeeld een badkamermeubel van hout met marmer accenten. Die combinatie straalt niet alleen iets heel natuurlijks uit, maar ook veel rust. Ideaal voor de sfeer in een badkamer!

2) Opvallende tegels

Vaak zijn het de tegels die iets bijzonders van je badkamer maken. En gelukkig is de keuze tegenwoordig reuze. Zo kan je kiezen voor kleurige badkamertegels, bijvoorbeeld in oud-roze of zeegroen. Laat ze in een bijzonder patroon leggen (ga dan wel voor alleen de wand in de douche bijvoorbeeld, anders wordt het wel echt een kermis), zoals een Herringbone patroon. Een mega eyecatcher en eigenlijk heel eenvoudig te realiseren.

3) Open badkamer

Een van de andere veel geziene badkamertrends is die van de open badkamer. Oftewel; de badkamer heeft letterlijk geen muren en loop gelijk over in je slaapkamer. Het mooiste is dan natuurlijk een losstaande badkuip. Let er wel op bij een open badkamer dat je zorgt voor een goede ventilatie en materialen die tegen water kunnen.

Lees ook:  4 x woontrends voor 2020 om blij van te worden

4) Thuis spa

Niets lekkerder dan dat je eigen badkamer aanvoelt als een heuse thuis Spa. Dat kan je eigenlijk al heel snel realiseren, door net wat meer tijd te besteden aan mooie handdoeken van hoge kwaliteit. Maar ook zeepjes, kaarsen en planten werken zen- en sfeer-verhogend. Bad aan, ogen dicht en relaxen maar.

Foto header via iStock, credits: runna10

0 comments on “Dé badkamertrends voor 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *