De 3 populairste slaapkamertrends van 2019

by Redactie

Social media heeft een enorme invloed gehad op de manier waarop we onze huizen inrichten. Er zijn tegenwoordig oneindig veel accounts die dagelijks inspiratiefoto’s plaatsen. Instagram, Pinterest, Facebook, het staat vol prachtige foto’s van alle interieurtypen die je je kunt bedenken. Vroeger was de slaapkamer enkel een plek waar geslapen werd, maar tegenwoordig is het steeds meer dan dat. Meditatieruimte, bioscoop, loungehoek. Dit zien we ook terug in de styling. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het interieur van de slaapkamer. In deze blog bekijken we daarom de populairste slaapkamertrends van 2019 en geven we je enkele tips voor de inrichting!

De natuurlijke slaapkamer

De slaapkamer is voor veel mensen een plek geworden waar ze zich even terug kunnen trekken van de buitenwereld. Even helemaal tot rust komen. Voor veel mensen werkt de natuur zeer kalmerend. Dus waar kan je nou beter tot rust komen dan in jouw eigen natuurlijke slaapkamer?

Een natuurlijke slaapkamer kenmerkt zich door, je raadt het al, natuurlijke elementen. Dit is met meubels relatief makkelijk terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een houten kledingkast en een houten tweepersoonsbed. Qua kleuren zit je met groen, wit en beige altijd goed. Laat dit terugkomen in je beddengoed en woonaccessoires als een vaas of kleed.

Wat je ook absoluut niet mag vergeten bij een natuurlijke slaapkamer zijn ……. planten! Hierin kan je je helemaal laten gaan. Combineer grote met kleine planten en zorg zo voor veel groen in de kamer. Net alsof je buiten slaapt ;)

De moderne slaapkamer

Een moderne uitstraling is de laatste jaren enorm populair geworden, kijk bijvoorbeeld maar naar de vormgeving van sommige gebouwen en kunstwerken. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd tot men moderne aspecten ging verwerken in hun interieur. Zo ook in de slaapkamer. De minimalistische en strakke vormgeving geeft namelijk een zeer rustige uitstraling aan de kamer. Daarbij lijkt de ruimte ook nog eens een stuk groter.

Lees ook:  Van wandlamp tot spot: zo creëer je een nauwgezet lichtplan voor je interieur

Zoals ik hierboven al benoemde kenmerkt een modern interieur zich door een minimalistisch, strak en uniek design. Dit resulteert in een open ruimte met, voor het oog, veel ruimte. Probeer dan ook het gros van de woonaccessoires achterwege te laten. Te veel woonaccessoires nemen de rust weg uit een modern interieur. Probeer in plaats daarvan te spelen met lampen of een stoel met een uniek design.

Kies bijvoorbeeld voor een bed met een gladde afwerking en zorg dat deze een wit, grijze of zwarte kleur heeft. Zelfde geldt voor de nachtkastjes en eventueel andere meubels. Als kledingkast kan je het beste kiezen voor een schuifdeurkast. Deze heeft een strakker design dan de reguliere kledingkast, doordat de deuren kunnen schuiven in plaats van naar buiten openslaan.

De landelijke slaapkamer

Als laatste hebben we dan nog de landelijke slaapkamer. Dit is in Nederland toch wel één van de meest populaire interieurstijlen. Waarom? Omdat wij Nederlanders houden van gezelligheid en een knusse omgeving. De kenmerken van een landelijk interieur (warm en natuurlijk) sluiten hier heel goed op aan.

Een landelijk slaapkamerinterieur is net als de natuurlijke interieurstijl relatief makkelijk te realiseren. Voor de meubels volstaat eigenlijk elke houtsoort wel, maar hoe donkerder hoe ‘warmer’. Omdat de landelijke interieurstijl ook een enigszins oude uitstraling heeft is klassieke kledingkast, met openslaande deuren, de beste keuze. Qua kleuren zijn groen, bruin en wit het meest voorkomend. Hiermee benadruk je goed de natuurlijke kant van een landelijk interieur.

Verder zijn woonaccessoires bij een landelijk interieur van groot belang! Denk bijvoorbeeld aan een houten kist bij het voeteneind van je bed, een schapenvacht als kleed of buffelschedel aan de muur. Meer kleur in je slaapkamer? Dan doen mooie groene planten het ook altijd goed!

Lees ook:  Schoonmaken een feest? Met deze tips wel!

Foto header via iStock, credits: GeorgeRudy

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy