Auto importeren, 4 dingen die je moet weten

Auto importeren, 4 dingen die je moet weten

Wellicht heb je er al eens over gehoord of heb je er al zelf onderzoek naar gedaan; het importeren van een auto. Een auto importeren kan namelijk erg aantrekkelijk zijn. Helemaal als jouw droomauto niet te vinden is in ons land. En het kan ook nog eens goedkoper zijn dan het aanschaffen van een auto in Nederland. Wij geven handige must knows die je omtrent het kopen van een auto in het buitenland moet weten:

Goede voorbereiding is het halve werk

Vaak kan de rompslomp en het niet weten waar te beginnen een barrière vormen om een auto op deze manier te kopen. Handig is dat er allerlei diensten online te vinden zijn die je een en ander uit handen kunnen nemen. Desalniettemin begint de voorbereiding met het zoeken naar die ene auto. Die zoektocht begint veelal ook online. Probeer je zoekgebied ook in te kaderen; richt je bijvoorbeeld op Duitsland. Duitsland is een geliefd land om auto’s uit te laten importeren.

Stel jezelf deze vragen

Wanneer je de volgende vragen helder voor jezelf kan beantwoorden, weet je of het importeren van een auto wel of niet iets is voor jou:

Wat kost het importeren van je auto?
Is de auto echt voordeliger?
Is de koop niet te mooi om waar te zien? (oftwel: zitten er geen addertjes onder het gras?)
Koop je bij een betrouwbare (merk)dealer?

BPM en BTW

Belangrijk is om bij de aanschaf van een tweedehands auto in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand te letten. Dit kan bij het importeren van een auto namelijk implicaties hebben voor de te betalen BPM en/of de BTW. Weinig verstand van BPM en/of BTW, laat je dan vooral goed inlichten of schakel hulp in.

Lees ook:  Deze Formule 1 circuits moet je bezoeken!

Schakel een service in

Zoals al eerder gezegd kan je voor het importeren van een auto online service inschakelen. Zij helpen je door het importproces heen. Een auto kopen in bijvoorbeeld Duitsland en deze naar Nederland importeren is een vrij bewerkelijk proces waar veel dingen mis kunnen gaan. En dat wil je te allen tijde voorkomen.

Foto header via iStock, credits: dobok

0 comments on “Auto importeren, 4 dingen die je moet weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *