6 plekken op Bali die je moet bezoeken

6 plekken op Bali die je moet bezoeken

Je kunt de hele dag op het strand liggen bakken, maar dan mis je wel veel moois op dit bijzondere eiland. Hier zijn zes bezienswaardigheden op Bali die je niet mag missen:

1. Gunung Agung

Deze vulkaan wordt als een heilige berg beschouwd door de Balinezen. De bijnaam is “de navel van de wereld”. Naast deze grote vulkaan van officieel 3142 meter hoog bevinden zich omringende vulkanen die uitgedoofd zijn. In 1963 was de laatste uitbarsting van deze vulkaan waardoor de hoogte verminderd is. Wanneer je deze berg wilt beklimmen is het aan te raden om een gids in te huren.

2. Monkey Forest

Het lijkt schattig om omringd te worden door talloze makaken maar let op; deze ondeugende apen weten van geen ophouden. Je kunt ter plekke voer kopen bij handelaars om de aapjes eten te geven, houd er wel rekening mee dat je vervolgens geen moment rust meer hebt. Neem geen sieraden mee, let op met tassen en kostbare goederen want niets is veilig wanneer de makaken verschijnen. Het is wel een bijzondere ervaring zolang je goed oplet.

3. Nusa Dua

Wanneer je op zoek bent naar een prachtig strand met helder water moet je zeker naar Nusa Dua gaan. Je kunt hier alle watersporten beoefenen die je maar kunt wensen, of geniet van vers bereide visgerechten in één van de gezellige restaurantjes aan het strand. Je vindt hier ontspanning en inspanning, rust en activiteit. Kuta Beach is ook een heel populair strand waar jaarlijks vele toeristen op afkomen.

Lees ook:  Een outdoor trip romantisch? Wij geven tips voor een intiem avontuur!

4. Pasar Badung

De Balinese cultuur kun je zien, ruiken en proeven in dit winkelcentrum met vier verdiepingen. Hier vind je allerlei heerlijke ingrediënten die je vaak zullen verleiden maar soms ook jouw reukvermogen op de proef zullen stellen. Naast voedingswaren vind je op de bovenste etage ook kleding, de lokale bevolking koopt hier allerlei ceremoniële goederen. Het kan een drukke bedoening zijn, in de middag is het doorgaans wat rustiger.

5. Pura Besakih

Dit is de grootste tempel op Bali, en is gelegen op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung. Je komt er door een lange trap te bestijgen. Deze tempel werd gebouwd in de veertiende eeuw tot aan de achttiende eeuw. Met 30 complexen en 200 constructies valt hier enorm veel te zien. Tijdens de vulkaanuitbarsting in 1963 liep de lava rakelings langs dit tempel complex af.

6. Taman Nasional Bali Barat park

Met 770 vierkante kilometer bestrijkt dit nationale park tien procent van het totale landoppervlak. Dit park bevindt zich in een rustig deel van Bali, daardoor kun je met verbazing de ongerepte natuur aanschouwen. Savannes worden afgewisseld met moesson- en mangrove bossen. Je komt vele bijzondere diersoorten tegen zoals makaken en Rusa herten. Een vergunning en gids is verplicht om dit park te betreden.

Veilig jouw huis achterlaten

Bali is zo bijzonder dat je niet snel aan je huis zult denken, toch wil je de woning veilig achterlaten tijdens de vakantie. Zorg ervoor dat de woning bewoond lijkt, bijvoorbeeld door het gras voor vertrek kort te maaien en stapels post of reclame even op te laten pikken door buren of familie. Lichten en gordijnen op een timer of sensor zijn niet alleen comfortabel wanneer je thuis bent, ze schrikken ook zeker inbrekers af. Met een outdoor IP camera kun je de woning overal in de gaten houden, ook vanaf het strand met een cocktail in je hand. Met de TaHoma van het merk Somfy als centraal smart home systeem kun je naast een Somfy outdoor IP camera bijvoorbeeld ook Philips Hue lampen aansluiten of zelfs een Honeywell slimme thermostaat.

Lees ook:  Vier redenen waarom padel helemaal hot is

Foto header via iStock, credits: Marek Stefunko

0 comments on “6 plekken op Bali die je moet bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *