4 tips, tricks en trends op het gebied van gordijnen

by Emma

Of het nou je woonkamer, slaapkamer of kantoor betreft – wij Nederlanders zijn dól op onze privacy. Echter zijn we óók dol op design. Gelukkig hebben we gordijnen, toch? Nou kan het soms wel lastig zijn om te weten welke stijl, kleur, design of stof werkt. Omdat gordijnen toch vaak een relatief groot vlak van de ruimte innemen, is het belangrijk om hier bij stil te staan. Voor vier tips, tricks en trends op dit gebied, lees vooral verder.

Subtiel gevoel voor kleur

Je wilt natuurlijk dat je gordijnen matchen met de rest van je interieur. En sja, als je net een verkeerde kleur hebt gekozen wordt dit natuurlijk vrij lastig. Toch zien we dat dit jaar kleur heel erg welkom is! Denk aan een warm poeder roze of een denim blauw, maar ook oker geel bijvoorbeeld. Extreem zijn de kleuren niet, maar toch toonaangevend en makkelijk te combineren. Let vooral op bij het kiezen tussen ‘warme’ en ‘koele’ tinten, dit verandert de hele sfeer!

Duo rolgordijnen

Doen we de gordijnen open, of toch dicht? Donker, of toch licht? Met de nieuwste trend, de duo rolgordijnen, hoeft dit niet meer een probleem te zijn. Het zit namelijk zo: het gordijn bestaat uit twee lagen, één transparante stof en één ondoorzichtig textiel, waarmee je dus precies kan ‘rollen’ tot je een fijne hoeveelheid licht binnen krijgt. Je lost overigens ook nog eens het probleem van glurende buren op, en dat met een uiterst strak design.

Velours

We hebben deze stof al vaker terug gezien binnen onze interieurs – vooral bij banken en fauteuils – maar nu ook eindelijk bij de gordijnen. Mocht je nou denken, ‘Hè? Maar mijn oma had ook altijd zulke gordijnen…’, wees dan vooral niet bezorgt. Combineer deze tip met punt numero uno en jouw kamer ziet er geheid níét oubollig uit, maar juist lekker fris en modern.

Lees ook:  Drie ideeën voor stijlvolle kalenders in huis

Botanique chique

Gelukkig trekt ook deze trend zich door tot 2019. Haal dus al je planten uit de kast (ik hoop dat je ze daar niet écht hebt staan) en laat de inspiratie je huis binnenstromen. Printjes met plantjes, zo beknopt genoemd, zijn namelijk behoorlijk hip. Dit is zeker leuk voor hen die wat meer kleur en dynamiek aan hun interieur willen toevoegen, of zij die de eerste tip eigenlijk te saai vinden (dat mag natuurlijk ook).

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy