4 dingen waar je op moet letten als je jouw muren wilt omtoveren van saaie wall tot stukje design muur

by Emma

Als je net naar een nieuwe woning of werkplek bent getrokken dan heb je hier vast bij stil gestaan. Maar ook als je blijft waar je al zit, is het zo op z’n tijd goed om hier aandacht aan te besteden. Ik heb het over niets anders dan: muren. Ze omarmen de kamer en bepalen voor een groot deel de sfeer. Mocht jij meer willen weten over hoe jij wat meer leven in de brouwerij kan brengen, lees dan deze 4 tips.

Stickers

Voor als je eentonigheid en witte muren wél zat bent maar geen zin hebt in de drukte van prints of gekke kleuren over gehele muren, kies dan voor een deel van de muur en plak er wat muurstickers op. Grote voordeel: dit is véél goedkoper dan welke andere optie dan ook, en voegt gelijk wat design toe aan een anders saaie ruimte. De afgelopen tijd hebben we op dit gebied vooral veel wereldkaarten en skylines gezien, deze doen het altijd goed. Maar ook wat bloem-designs en abstracte patronen zijn welkom. Dit is niet alleen leuk voor de kinderkamer (ook al zullen zij er geheid van genieten), maar zeker ook passend boven bijvoorbeeld de bank of het bed! En het andere grote voordeel is dat je de stickers zo kunt verwisselen als je toe bent aan wat anders.

Prints

Deze tip is niet voor iedereen weggelegd, maar toch goed om te overwegen! Voor het komende 2020 verwacht men namelijk dat muren met een print enorm populair zullen worden. Ze zorgen voor meer contrast, diepte én dynamiek binnen de ruimte. Wel wordt over het algemeen aangeraden om hier alleen aan te beginnen als de ruimte wat groter is, want door een drukker muur oogt de hele kamer wel iets kleiner. Maar ook voor mensen met een bescheiden woning kan een print goed werken! Je kan hem immers altijd op een deel van de muur doen (dit zorgt voor nóg meer dimensie, zeker als je rekening houdt met de lijnen van de rest van het meubilair). We zien dat botanische prints het nog steeds goed doen bijvoorbeeld,, maar je kunt het zo gek maken als je wilt.

Lees ook:  6 tips voor een sfeervollere woonkamer

Kleur

Wat we steeds meer zien in zowel de mode als op het gebied van interieur design, is dat monotonie een echte trend wordt van 2020. Dit houdt in dat één kleur veel terug komt in zo bijvoorbeeld één kamer. Hoe je dit goed aanpakt? Blijf bij dezelfde kleur (laten we zeggen ultramarijn blauw), en verander alleen van tint. Dit is de lichtheid/donkerte van de kleur. Zo breng je wél dimensie (anders wordt alles zo vlak), zonder dat je een mix blauw in je slaapkamer hebt die éigenlijk volledig mismatched. Denk ook aan verschillende manieren van verven met de kleur. Zo kan jouw toets (hoe je de kwast/roller aanbrengt op het oppervlak) voor een leuke textuur zorgen, of – en dit is mijn favoriet – je schildert in vlakken die, net zoals bij de eerste tippen, overeenkomen met waar jij jouw meubilair hebt neergezet.

Planken

Als de bovengenoemde adviezen toch té veel leven in de brouwerij brengen, houd je muren dan gewoon simpel en licht, en voeg gewoonweg wat planken toe. Dit is een simpele doch effectieve manier om kleur en persoonlijk detail toe te voegen. Zet gewoon leuke stukken home decor, planten of wat van jouw favoriete (koffiesalontafel) boeken op display en je bent good to go. Zo maak je de kamer echt eigen. Ook leuk om over na te denken is wát voor planken je op gaat hangen. Je kan er voor kiezen om een groot systeem te bouwen, of wat minimalistische losse planken (eventueel ook in een leuke kleur geverfd).

Lees ook:  Interieur trends 2020: klassiek, duurzaam en intiem

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy