Waarom een eiwitshake goed is voor je spieropbouw

by Redactie

Ben je een fanatieke sporter en wil je graag spiermassa opbouwen of wil je je spieren graag onderhouden? Dan mogen eiwitshakes niet in je dagelijkse voedingspatroon ontbreken. Ondanks dat eiwitten ook in je dagelijkse voeding zitten lukt het bijna niet om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen terwijl dit wel de belangrijkste voedingsstoffen zijn voor je spieren. De eiwitshakes zorgen bovendien voor een snel herstel zodat je je ook nog eens heel fit voelt. Als je ook nog eens fanatiek sport mogen eiwitshakes eigenlijk helemaal niet ontbreken wanneer je aan spieropbouw werkt.

De voordelen

Iedereen is er wel van op de hoogte dat een gezond voedingspatroon zeer belangrijk is. En met name als je veel beweegt en sport. Uit je normale dagelijkse voeding haal je redelijk wat eiwitten. Een eiwitshake kan hierbij echter jouw maaltijden aanvullen. De eiwitten die je lichaam uit voeding haalt, verteren namelijk minder snel. Een eiwitshake wordt door je lichaam veel sneller opgenomen zodat je er na het sporten direct gebruik van maakt. Deze eiwitten zijn nodig om na een training de spieren te herstellen. Als je namelijk intensief traint, bijvoorbeeld tijdens krachttraining, is dit een behoorlijke aanslag op je spieren. Ieder gewicht dat je verplaatst of optilt, zorgt voor een kleine beschadiging aan je spieren. Dat lijkt heftig, maar dat is het niet. De scheurtjes zijn nodig om te zorgen dat je spieren groeien. De eiwitshake is in poedervorm en zorgt dus voor je spieren na een training.

Wanneer neem je deze shakes?

Veel sporters denken dat eiwitshakes eigenlijk alleen nut hebben wanneer je ze inneemt direct na het sporten. Echter, het blijkt uit onderzoek dat het niet uitmaakt wanneer je de eiwitshake neemt. Het gaat namelijk om je dagelijkse hoeveelheid eiwitten die je tot je neemt. Het moment van de dag maakt niet uit. Je kan de shake nemen bij het ontbijt, voor het sporten, na het sporten of als tussendoortje. Ook als je wilt afvallen zijn eiwitshakes noodzakelijk. De eiwitten zorgen ervoor dat je spiermassa behouden blijft en dat je lichaam sneller overgaat tot de verbranding van vet. Bovendien bevat een eiwitshake weinig calorieën maar geeft het wel een langere tijd een verzadigd gevoel. Dat maakt een eiwitshake ook een perfect tussendoortje als je op dieet bent.

Lees ook:  De meest opvallende sporttrends van dit moment

In verschillende soorten en smaken

Eiwitshakes zijn verkrijgbaar in diverse samenstellingen en smaken. De eiwitten die in Nederland veel gebruikt worden zijn de whey eiwitten welke tot stand komen als een bijproduct tijdens het maken van kaas. Deze eiwitten zijn hoogwaardige eiwitten die snel door het lichaam worden opgenomen. Ideaal dus sporters, mensen die vitaal willen blijven of mensen die op zoek zijn naar een gezond en vullend tussendoortje. De whey zelf heeft weinig smaakt waardoor producenten er vaak voor kiezen om de wheypoeders een smaakje te geven. Er zijn zeer veel verschillende smaken verkrijgbaar waardoor voor iedereen wel wat lekkers beschikbaar is. Zo heb je smaken als aardbei, banaan, meloen, appel, stracciatella, en nog veel meer. Door deze grote variëteit aan smaken is er ook voor jou een overheerlijke eiwitshake te vinden.

Foto header via iStock, credits: Ivanko_Brnjakovic

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy