Tips voor het kiezen van de juiste bank

by Redactie

Een paar dingen in het leven koop je misschien maar één of hooguit een paar keer. Bijvoorbeeld een huis, auto, maar ook een keuken, bed en een bank. Laatstgenoemde is echt zo’n item waar je maandenlang over kan rond lopen dubben. Kleur, grootte, materiaal, vorm, enz. Om je op weg te helpen met het kiezen van de mooiste bank in jouw interieur, willen we je de volgende tips meegeven:

Uitstraling en comfort

Wat is de sfeer van je woning? En waar ben je naar op zoek? Wil je heel graag heerlijk kunnen loungen en languit op je bank kunnen liggen. Of ben je meer op zoek naar een bank die een actieve zit geeft. Waarop je op een prettige manier bijvoorbeeld de krant kan lezen. Wil je liever een zachte, warme bank of eentje met strakke lijnen. Zet onder elkaar wat jij mooi vindt én ook wat je juist niet vindt. Door de plussen en de minnen te bekijken kan je beter voorbereid een winkel binnenstappen en je wensen kenbaar maken.

Aantal zitplaatsen

Niet onbelangrijk; bedenk hoeveel mensen er gebruik van de bank gaan maken. Heb je een gezin, een partner of misschien ben je alleenstaand? Het heeft effect op de grootte van je bank. Of misschien heb je wel altijd veel vrienden en familie over de vloer, dan is een grote uitnodigende variant natuurlijk top. Bedenk ook dat een groot exemplaar, niet per se een duur exemplaar hoeft te zijn. Een goedkoop bankstel kan soms juist veel beter zijn (met name als je kleine kinderen hebt).

Lees ook:  Schoonmaken een feest? Met deze tips wel!

Woonkamer vs. Bankstel

Een laatste aspect waar je nog op moet letten bij het aanschaffen van jouw droombank is hoe deze in verhouding staat met de woonkamer. Heb je een kleine leefruimte, dan is het zonde om deze vol te proppen met een enorme bank. Liever dan een wat kleinere bank aangevuld met bijvoorbeeld een hocker.

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy