Stadsvilla Mout: de hidden gem van Schiedam

by Sheima Josodimedjo

Voor wie deze zomer in Nederland blijft is het de perfecte tijd om een paar dagen een stad te ontdekken. In Schiedam zit een ware hidden gem verstopt, namelijk Stadsvilla Mout. Dit prachtige boutique hotel vind je langs de Schiedamse Lange Haven waar je meteen verwelkomd wordt door het mooie uitzicht op het water. Met restaurants in de buurt van het hotel is Stadsvilla Mout een hotspot op de juiste plek.

Om de voordeur van Stadsvilla Mout te bereiken is een wandeling langs de haven nodig. Dat is zeker geen straf. Er varen er geregeld mooie boten langs en de gezelligheid van cafés aan het water zorgen voor de Schiedamse sfeer op een zomerse dag. Eenmaal aangekomen staat je een echte grand entrance te wachten, inclusief een lekker welkomstdrankje van rose lemonade en gin. Hier kan je in de lounge van genieten.

De marmeren vloer en wanden zijn de basis van het luxe hotel. Het interieur van het hotel is modern chic en dat is ook in de kamers terug te zien. De suite is een mooie ruime kamer waar je ook nog eens gebruik kan maken van een kitchenette. Daar kan je bijvoorbeeld het ontbijt klaarmaken als je dat niet bij je verblijf wilt boeken.

Stadsvilla Mout: de hidden gem van Schiedam Daarnaast kun je heerlijk neefploffen in een comfortabele zithoek en kun je je opfrissen in een mooie badkamer. Tot slot staat er een uitnodigend opgemaakt bed op je te wachten waar je ontspannen nachten in kan doorbrengen.

Stadsvilla Mout: de hidden gem van SchiedamStadsvilla Mout: de hidden gem van SchiedamStadsvilla Mout: de hidden gem van SchiedamStadsvilla Mout: de hidden gem van Schiedam

Leuke dingen doen en lekker eten gaan samen met een ontspannen verblijf. De vriendelijke gastvrouwen van het hotel (hi Lisa, Esther en Minouk!) helpen je dan ook graag om jouw verblijf onvergetelijk te maken. Zij deelden onderstaande hotspots en tips.

Lees ook:  Hoe je thuis ‘samen alleen’ bent

De fluisterboot

Het is ontzettend leuk om een tochtje met de fluisterboot te maken in Schiedam. Deze tocht duurt ongeveer een klein uurtje waarbij je vanaf het water erg veel mooie plekken vanaf Schiedam ziet. Kaartjes zijn te verkrijgen in molen de Walvisch, wat ook een echte bezienswaardigheid van Schiedam is.

Musea

Gek op jenever en geschiedenis? In Schiedam bevinden zich het Jenevermuseum en het Stedelijk Museum. In deze mooie musea valt veel terug te vinden over de rijke (Jenever) geschiedenis van Schiedam.

Restaurants

Liefhebbers van de Japanse keuken kunnen heerlijk eten bij restaurant Hamachi. Toch liever een Franse georiënteerde keuken? Dan is Brasserie Stadhuis de place to be. En als je blij wordt van moderne combinaties van vlees, vis en vegetarische gerechten, dan ben je bij restaurant 1714 aan het juiste adres. Alle restaurants bevinden zich op loopafstand van het hotel.

Watertaxi of waterbus

Een trip naar Rotterdam is vanaf Schiedam zo gemaakt. Je kunt er op een hele leuke manier naartoe, namelijk per watertaxi of waterbus! Geniet onderweg van mooie bezienswaardigheden.

Genoeg te doen in en rondom hartje Schiedam dus. Ga jij binnenkort deze hiddem gems ontdekken?

Stadsvilla Mout
Lange Haven 71
www.stadsvillamout.nl

Stadsvilla Mout is samen met Stadsvilla Mozaic, Casa Julia Delft en Huis Blaauwen Delft onderdeel van Fine Hotels and Suites.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy