Schoenen maken de man, dé najaarstrends van 2019

Schoenen maken de man, dé najaarstrends van 2019

Na een zomer lang op slippers rondgewandeld te hebben, is het straks weer tijd om je voeten te (ver)hullen in de tofste najaarstrends van 2019. En aangezien schoenen een essentiële rol spelen in je gehele outfit, helpen we je een stuk op weg door een paar van de meest in het oog springende trends hieronder uiteen te zetten:

1) Sneakers, sneakers, sneakers

Sneakers zijn (always) here to stay. En in alle soorten en maten. Wat je veel ziet de laatste jaren zijn limited editions en samenwerkingen tussen merken. Dat resulteert vaak in de meest bijzondere sneakers. Haast kunstwerkjes op zich. Wat je ook nog steeds veel gaat zien aankomend najaar is de zogenaamde ‘chunky’ sneaker. Oftewel, een sneaker met een erg aanwezige zool. Dat soort sneakers moet je wel ‘aandurven’. Speel je liever op safe, dan kies je voor de merken die gaan voor de duurzame, naturel look. Beken je graag kleur, dat kan ook zeker dit najaar. Veel merken komen ook vaak met een collectie die bestaat uit ‘n mixture van kleuren. Geen slecht idee toch; een beetje kleur aan je voeten in die donkere herfstdagen?

2) Classy

Recht tegenover de sneaker-trend staat de klassieke trend. Denk hierbij aan chukka boots (liefst van suède), brogues en de Oxford schoen. Allemaal tijdloos klassiek en daardoor nooit uit de mode. Van Bommel schoenen heeft bijvoorbeeld een mooie collectie classy herenschoenen. Het mooie aan dit soort schoeisel is dat je jezelf ook gelijk een stuk zelfverzekerder voelt omdat het zulke classy schoenen zijn. Maar ook gecombineerd met een goede jeans misstaat de classy trend zeker niet.

Lees ook:  Rockit houten speakers

3) Wandelschoenen

Wandelschoenen klinkt niet bepaald sexy, maar is het in deze trend zeker wel. Het zijn vooral stevige boots waar je even mee vooruit kan. De zool is vaak wat grover dan bij een normale schoen en de veters mogen opvallen. Ook de soepelheid is van belang. Verder zijn ze over het algemeen halfhoog (voor extra steun aan je enkels en wreef). Draag de schoenen met een toffe, mooi aansluitende corduroy broek en je bent helemaal ‘on trend’.

4) Work boots

Deze laatste trend heeft wat weg van de voorgaande trend, de wandelschoen, maar is nog net wat stoerder. De laars is ook net wat hoger over het algemeen. Kies je deze stijl dan kies je wel echt voor een casual look. Liefst zelfs op een nonchalante manier te dragen. Stop je jeans in de veterschoen en draag er bovenop een wijd vallende wollen trui. Alsof je zo de scheepswerf oploopt…. Inspiratie nodig? Kijk dan zeker eens op van Bommel schoenmode.

Foto header via iStock, redits: Sviatlana Barchan

Categories Style

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Schoenen maken de man, dé najaarstrends van 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *