Schmeckt gut: 5 x heerlijk eten in Berlijn

Schmeckt gut: 5 x heerlijk eten in Berlijn

Na net een week te zijn geweest in de hoofdstad van Duitsland, het bruisende Berlijn, is het mij toch daadwerkelijk opgevallen dat je daar los van het leuke winkelen, goed uitgaan, en flaneren door de stad, ook héérlijk kunt eten. Van belachelijk goedkope authentieke Italiaanse pasta’s tot ramen waar je u tegen zegt. Berlijn had het allemaal, en mocht je zelf een keer langs willen gaan, lees dan hier waar je ongetwijfeld moet stoppen om iets te gaan eten.

Pizza Vira

Over de pizza’s kan ik niet al te veel zeggen, want wij waren vooral hooked aan de zelfgemaakte verse pasta’s. Maar na dat succes, en na een beetje spieken bij de buren, geloof ik dat je hier ook gewoon van pizza’s kunt genieten. Ze maken alles zelf, en ook de voorgerechten (sla het kaasplankje niet over) zijn om van te smullen.

Dudu

Mocht je een van de beste sushi ooit willen eten, ga dan langs bij Dudu! Het interieur is modern en uiterst gezellig. Het is een familiebedrijf, Vietnamees, wat je terug proeft in hun versie van de Japanse keuken. En als je dan helemaal verliefd bent op wat ze je voorschotelen, dan kan je altijd nog hun receptenboek aanschaffen en zelf aan de slag gaan.

Imren

Als je naar Berlijn gaat dan moet je, kosten wat kost, een gemüse kebab eten, en de allerbeste vind je hier. Je kan een lange rij verwachten, máár het is de moeite helemaal waard. Misschien niet de gezondste hap, maar wel een verzadiging voor je gehemelte.

Lees ook:  Vakantie vieren tijdens Coronatijd

Neumanns Café

Heb je het misschien een avond te laat gemaakt? Dan kan je hier terecht voor een ongelooflijk lekkere (en gezonde) brunch (voor hen die het niet te laat hebben gemaakt is er uiteraard ook gewoon ontbijt). Verse sapjes, goed belegde broodjes met een Duitse twist, of de overheerlijke home made granola. Perfect om bij te komen van een wild weekend.

Cocolo Ramen

Zorg dat je reserveert! Of je moet net zoals wij geluk hebben en na 20 minuten mogen aanschuiven. We hadden hier enorm veel goeds over gehoord en omdat we allen van ramen houden wilden we hier dan ook dol graag heen. Kim chi, vegetarische (wel rijkgevulde!) ramen en verrukkelijke zeewiersalade en paddenstoelen. We konden niet klagen, en gingen met een glimlach op ons gezicht weer weg.

Cocolo Ramen
Genieten bij Cocolo

Foto header via iStock, credits: AndreasWeber

0 comments on “Schmeckt gut: 5 x heerlijk eten in Berlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *