Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing

by Redactie

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Daily Cappuccino’s Petrick in de Mitsubishi Outlander PHEV MY19 stapte. Ditmaal was het aan hoofdredacteur Imke de beurt om kennis te maken met één van de populairste hybride SUV’s. Zij stapte in de Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 Intense+ en natuurlijk willen we die ervaring even met jullie delen.

Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing

Hybride power

We beginnen even met wat technische specs van deze hybride SUV. Deze Plug-in Hybrid EV van Mitsubishi is nog niet volledig elektrisch, er zit namelijk nog een ouderwetse benzinemotor in, maar heeft wel een elektromotor op elke as. Het resultaat? Een krachtige SUV die minstens net zo lekker rijdt als dat je van de robuuste SUV zou verwachten. Deze elektromotoren zijn overigens niet nieuw maar kregen voor deze editie Outlander wel een upgrade voor nog betere prestaties voor ongekend rijplezier onder alle omstandigheden en op elke ondergrond.

Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing

Ruimte genoeg

Ook deze Outlander heeft een kenmerkende, robuust design zoals we dat van de SUV lijn gewend zijn. Een grote, stoere auto zonder dat hij lomp is. Maar ook aan de binnenkant is deze SUV lekker ruim, iets wat heel handig is op vakantie met het gezin maar ook zeker in het dagelijks leven. Het interieur is op het eerste gezicht niet spectaculair maar wel enorm rustgevend. In de achterbank kun je heerlijk wegzakken en van beenruimte is bij het design een prioriteit gemaakt. Ook de voorstoelen zitten zeker niet verkeerd maar zijn natuurlijk niet gemaakt om in weg te zakken. Ze bieden juist die extra steun die je nodig hebt om ook tijdens lange ritten of na een lange dag nodig hebt bij het besturen van de Outlander. Oh en het verwarmbare stuurwiel en de stoelverwarming van de voorstoelen in de intense+ is ook zeker het noemen waard.

Lees ook:  Hype: Retro e-bikes

Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing

Ook de achterbank brengt meer dan genoeg bergruimte met zich mee. Dagje weg? Kinderwagens meenemen is geen enkel probleem! Geen kids op de achterbank maar wel even naar de praxis of het tuincentrum? Ook dat gaat zonder zorgen, de achterbak is namelijk in delen neerklapbaar wat een enorme flexibiliteit aan bergruimte oplevert.

Safety first

De nieuwe Outlander is uitgerust met het Twin Motor 4WD-systeem dat perfect samenwerkt met S-AWC. Of in wat simpelere termen: maximale grip, koppel en aandrijving voor volledige beheersing van het voertuig want een enorm veilig gevoel geeft wanneer je met het hele gezin in de auto stapt.

Getest: de Mitsubishi Outlander, een ruime hybride SUV met volledige voertuig beheersing

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy