Eigen zaak combineren met sociaal leven

by Redactie

Wanneer je een eigen bedrijf hebt opgestart wil je er natuurlijk alles aan doen om groei te realiseren. Je bedrijf wordt min of meer je kindje. Om je doelen te bereiken investeer je niet alleen geld, maar ook veel tijd in je onderneming. En deze tijdsinvestering wil nog wel eens voor wrijving zorgen in je privéleven. In dit artikel lees je hoe je het runnen van een eigen zaak combineert met je sociale leven.

Vrij is vrij

Het klinkt heel simpel, maar het blijkt voor veel ondernemers toch nog wel erg lastig. Veelal nemen ze het werk mee naar huis, waardoor het gezellige avondje met het gezin of vrienden toch nog wordt onderbroken voor het beantwoorden van mails en telefoontjes. Probeer op zulke momenten echt even de tijd voor jezelf en de omgeving te nemen. Veruit de meeste telefoontjes en mailtjes kunnen wel even een avondje wachten. Wanneer je tijd voor je omgeving vrijmaakt, investeer je in je persoonlijke relaties en zullen deze sterker worden. Geregeld een avondje vrijmaken voor je gezin, familie, geliefde of vrienden zorgt dat ze je ook meer steunen bij je ondernemersavontuur. Maar ook jijzelf plukt de vruchten van fijne avonden met je omgeving. Je geniet en je komt beter tot rust dan wanneer je een avond doorwerkt. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie om de volgende dag weer aan de bak te gaan!

Houd je zakelijke problemen zoveel mogelijk buiten je privéleven

We snappen heel goed dat je het fijn vindt om af en toe je hart te luchten bij je partner of vrienden over je zakelijke problemen. Dat moet je ook vooral blijven doen. Zorg er alleen wel voor dat je hier niet in overdrijft. Wanneer je de hele tijd over je zakelijke issues praat is het voor anderen minder leuk om met je af te spreken.

Lees ook:  Waarom we meer geld uitgeven bij kouder weer

Leen zo min mogelijk van familie en vrienden

Hoewel ze het vaak goed bedoelen, is het niet verstandig om grote bedragen te lenen van vrienden of familie. Wanner zaken toch tegen blijken te vallen en je het niet meer kunt terugbetalen, heeft dit een enorme impact op je persoonlijke relaties. Voor bedrijfsfinanciering kun je daarom beter externe partijen in schakelen. Er zijn tal van manieren hoe je investeringsruimte voor je bedrijf kunt realiseren. Denk eens aan opties als zakelijke leningen, investeerders of het aanvragen van een zakelijk krediet.

Op deze manier houd je je zakelijke activiteiten en privézaken zo goed mogelijk gescheiden en zijn beide onderdelen van je leven goed te combineren.

Foto header via iStock, credits: Oatawa

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy