Een droge huid verzorgen: 3 tips

by Redactie

Veel mensen hebben vast van een droge huid. Een droge huid is erg vervelend en kan pijn doen. Een droge huid kan ontstaan wanneer de huid niet voldoende hydrateert. Dit houd in feite in dat het vochtgehalte te laag is in de huid. Als de huid te droog word kunnen er vervelend klachten optreden. Als eerste wordt de huid rood en kan het in sommige gevallen zelfs opzwellen. Als dit een tijdje aanhoudt kan de huid gaan schilferen en uiteindelijk zelfs scheuren. Dit worden dan kleine scheurtjes, vaak gebeurt dit bij te droge voeten. Deze scheurtjes kunnen bloeden wat erg vervelend is. In dit artikel zullen tips gegeven worden hoe je dit kunt tegen gaan. Droge huid verhelpen kan namelijk op verschillende manieren.

Smeer je huid in

Dermatologen adviseren om droge huid in te smeren met zalf en crème. Het is dan wel belangrijk om dermatologisch verantwoorde crèmes te gebruiken. Het beste is om parfumvrije crème te kopen. Het aanbrengen van een vette laag over de huid kan ontzettend goed helpen. Dit komt omdat de vetlaag dient als beschermlaag. Deze beschermlaag voorkomt dat vocht uit de huid verdampt. Het beste is om volvette crème te gebruiken. De producten die snel intrekken hebben, volgens dermatologen, maar weinig zin. Pas ook op met bodylotions, deze zorgen er juist voor dat het water bij het aanbrengen direct verdampt en je dus alsnog een droge huid krijgt.

Drink voldoende water

Over het algemeen is het erg belangrijk om water te drinken. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Je spieren bestaan bijvoorbeeld voor 66 procent uit water. Alle cellen bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Zonder water is ons lichaam niet in staat te overleven. Water is dus ontzettend belangrijk ook bij een droge huid.

Lees ook:  Beter slapen, beter leven. Hoe we heel Nederland kunnen helpen beter te slapen.

Let op met douchen

Het is sterk af te raden heet en lang te douchen. Heet water tast de beschermlaag op je huid aan waardoor je sneller een droge huid krijgt. Is je huid regelmatig droog na het douchen dan is het verstandig iets minder heet te douchen. Dit geldt hetzelfde voor het bad, een te heet bad is helemaal slecht voor de huid. Let hier dus goed op.

Foto header via iStock, credits: Deagreez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy