De beste films van 2019 (tot nu toe én verwacht)

by Emma

Misschien wil je even een inhaalslag slaan betreffende alle (goede!) films die je deze zomer hebt gemist, of misschien zit je nu niet op een tropisch eiland maar ben je weer (terug) in Nederland waar het regenachtige, al dan niet wisselvallige weer je heeft verwelkomt. In ieder geval hebben wij even gekeken naar wat nou de aller beste films waren van 2019 – én wat voor veelbelovend kijkmateriaal we nog meer kunnen verwachten.

The Dead Don’t Die

– met Bill Murray, Adam Driver, Chlöe Sevigny en Selena Gomez
Jim Jarmusch (ook bekend van Only Lovers Left Alive, Stranger Than Paradise en Paterson) heeft een nu wel hele interessante combinatie aan zijn oeuvre toegevoegd: een horror comedy. Denk aan apocalyptische (zombie) actie die eigenlijk niet eens zo enorm spannend is. Een team agenten probeert de stroom zombies tegen te gaan, met alle speelse momenten en een gevoel van doelloosheid van dien. De absurde momenten maken het een must see.

Us

– met Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss en Tim Heidecker
Voor zij die hebben genoten (als je dat kan zeggen) van Get Out (2017), staat nu een nieuwe horror te wachten. De Wilson familie wilt hun drukke leven ontvluchten in Santa Cruz, California, met het idee om wat ontspanning te vinden bij hun vrienden, de Tyler familie. Maar op een dag verschijnen er vier mysterieuze mensen in het ouderlijk huis waar ze verblijven. Ze zien er zelfs precies hetzelfde uit als zij. Of toch niet? Us explodeert en transformeert in talloos verschillende verhaallijnen – en snappen wat hier nou precies aan de hand is terwijl je op je nagels zit te bijten is de moeite waard.

Lees ook:  5 x goed voorbereid op reis naar en door India 

Ash is Purest White

– met Zhao Tao, Liao Fan, Feng Xiaogang en Xu Zheng
Een gangster en zijn geliefde – geweld, seks, romantiek tegen de achtergrond van 21e eeuw China. Zo lijkt het in ieder geval op het eerste gezicht, in de film van Jia Zhangke. Maar hoe verder de verhaallijn loopt, hoe meer de film verandert van een Hongkong actiefilm tot een emotioneel drama vol spanningen en de moeilijkheden van het verleden die soms zwaarder wegen dat we doorhebben. De fenomenale prestaties van de acteurs maken deze film tot iets wat niet overgeslagen mag worden, en alle lof die het dusver heeft ontvangen lijkt daarom ook des de meer terecht.

High Life

– met Robert Pattison, Juliette Binoche, André Benjamin en Mia Goth
Mocht je overweldigd willen worden met al je zintuigen – kijk dan Claire Denis’ High Life. Een mix van een gevangenis thriller, psycho-sexueel medisch mysterie en een trippy reis door de cosmos. Klinkt dit al goed? Verwarrende maar doch uitdagende verhaallijnen die door elkaar gebreid worden maken deze film ook een echte tease voor de hersenen – maar amusant zeker.

The Lion King

– met Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen en Billy Eichner
Als je zelf niet al een fan bent van de classic Disney versie van dit verhaal, dan resten er meer dan genoeg andere redenen om deze computer geanimeerde film te bekijken. De special effects zijn immers zó ongelooflijk dat alleen daar al je mond van open valt. Fotorealistische technieken zijn gebruikt om alles zo echt mogelijk te maken – je kan de haartjes op Simba’s vacht bijna tellen. Het verhaal is (bijna) hetzelfde als die die je al kent, maar deze remake zorgt er voor dat je alles opnieuw voelt.

Lees ook:  6 x cafés en restaurants waar je tijdens de regenachtige herfst warm blijft

Once Upon a Time in Hollywood

– met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie en Dakota Fanning
De cast alleen al is al om wild van te worden. Laat staan dat het Tarantino’s negende film is. Of dat het een (natuurlijk) hilarische en esthetische mix is waar meta-watching opeens duidelijk bij wordt. Een televisie acteur (DiCaprio) – die eigenlijk de beste tijd achter de rug heeft gehad – gaat samen met zijn stunt double (Pitt) proberen om de faam nog één keer op te jagen.

Honey Boy

– met Noah Jupe, Shia LaBeaouf, Lucas Hedges en FKA Twigs
Shia LaBeouf (de acteur die we kennen van onder andere Transformers) heeft nu zijn eigen film geregisseerd, en maar liefst een die is gebasseerd op zijn eigen jeugd (hij speelt zelf zijn eigen vader). De relatie tussen vader en zoon is een moeizame – maar wel een waar beiden naar verlangen. Los van mooie cinematografische momenten is de film een echte rollercoaster emotioneel gezien – lachen, huilen, je doet het allemaal.

Foto header via iStock, credits: Shaiith

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy