7 leuke first date ideeën in Amsterdam

by Emma

Daten in Amsterdam – hoe pak je dat aan? Er zijn méér dan genoeg barretjes en cafeetjes waar jij je nieuwe lover mee naar toe kunt nemen, dus welke kies je dan uit? Of misschien wil je wel eens iets anders dan ‘een drankje doen’? Lees hier tips voor leuke locaties om je first date mee te verrassen.

Café Alto

De bohemien sfeer is zeer uitnodigend voor een goed gesprek, en dus perfect voor een eerste ontmoeting. Mochten jullie op een gegeven moment toch een beetje uitgesproken zijn, dan kan je altijd nog genieten van de goede, jazzy, live muziek.

Tea’s Delight

Als jullie overdag een kopje thee willen drinken, ga dan naar dit Chinese Theehuis op de Kinkerstraat. De kalme locatie zorgt ervoor dat je uren kan kletsen, én er wordt op Chinese traditionele wijze (verrukkelijke) thee voor je klaargemaakt (praat vooral even met de eigenaar, die legt je graag de filosofie uit!).

Nemo

Sure, er lopen enorm veel kinderen rond. Máár negeer ze (of ga tijdens schooltijden) en dan kom je er achter dat Nemo eigenlijk ook hartstikke leuk is voor volwassenen. Meer dan genoeg gesprekstof want, eh, wetenschap! En als jullie er klaar mee zijn dan kunnen jullie (al helemaal met mooi weer) op het dakterras een hapje eten of wat drinken.

Glow miniGolf

Samen glow in the dark minigolfen? Het kan hier! De baan is misschien niet heel groot, maar het is wel uniek. Een leuke afwisseling! Lekker competitief tegen elkaar ingaan en zo kan na afloop de verliezer de winnaar trakteren op een drankje. Waarom niet.

Lees ook:  Een culinaire, inspirerende parel in Eindhoven

Papa Bubbles lolly workshop

Houdt een van jullie toevallig van snoep? Ga dan eens naar de lolly workshop van Papa Bubble. Nadat je een uitleg en demonstratie krijgt over hoe het traditionele snoepgoed wordt gemaakt, mogen jullie zelf aan de slag. Jullie kiezen kleur, smaak, en vorm (en aan het eind kan je de lolly ook nog personaliseren).

TonTon Club

Voor de echte spelletjes fanatiekeling à la old school is er de TonTon Club (op verschillende locaties in Amsterdam te vinden). Van Airhockey tot echte flipperkasten. Wat je ook kiest, vermaak genoeg!

Duke of Tokyo

Wil je je date een beetje uit zijn comfortzone laten komen, of misschien wel jezelf? Of gewoon het ijs goed breken, dan ben je hier op het juiste adres. Dé hip and happening karaokebar ‘du moment’. Helemaal in Japanse sfeer kan je hier de longen uit je hart zingen. En misschien wel een romantisch duet?

Foto header via iStock, credits: dennisvdw

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy