Viva Italia: op deze plekken eet je de lekkerste pizza’s

by Emma

Kan jij het je voorstellen, iemand die niet van pizza houdt? Nee, wij dus ook niet. Maar mocht je iemand kennen, dan heb je hier een lijst met restaurants waardoor ze gegarandeerd van gedachten veranderen. Pizza’s komen in vele soorten en maten, maar op deze zeven locaties vind je toch echt de lekkerste van Nederland!

Pizza Beppe

Deze moet op het lijstje aangezien dit restaurant is erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana, oftewel, de pizza’s bij Beppe zijn gemaakt volgens het authentieke Napolitaanse recept. Ze werken met originele bereidingswijzen en willen zo échte Italiaanse pizza’s delen met de komende generaties. Dus mocht je een pizza à la Italia willen proeven – bezoek dan gerust Pizza Beppe in Amsterdam.

Bocca Lupo

Maar gelukkig kunnen we niet alleen het echte Italië proeven in het noorden van ons land. Reizen we af naar Maastricht, dan vinden we daar de culinaire perfectie van Bocca Lupo. Het liefst geen poespas, maar gewoon pizza. Denk aan verse houtoven pizza’s, San Marzano tomaten, verse basilicum, en meer. Ook serveren ze hier heerlijke Italiaanse wijnen!

O’Pazzo

Hier worden de pizza’s in een octopusvormige houtoven gemaakt – de rest van het interieur is overigens ook prachtig – en ze zijn daadwerkelijk verrukkelijk. In de binnenstad van Rotterdam vind je O’Pazzo, een hippe tent met een Italiaanse sfeer. Overigens vind je hier ook wat kleinere pizza’s, glutenvrijepizza’s, met volkorendeeg, en veel vegetarische opties!

Bastacosi

Bastacosi heeft maar liefst drie vestigingen in Utrecht, wat niet gek is aangezien hun traditionele ‘Pizza solo Pizza’ aanpak. Ze willen het zo simpel mogelijk houden: een menu met een maximum van 15 verschillende soorten pizza’s. Kwaliteit boven kwantiteit! Er heerst overigens een hele rustige en comfortabele sfeer: je bestelt bij de counter, pakt je eigen drankje uit de koelkast of wacht totdat iemand een fles wijn bij je aan tafel brengt, en het smullen kan beginnen.

Lees ook:  Bij het nieuwe menu van Madam Skybar & Restaurant wordt óók je smaakervaring naar een hoger niveau getild

De burgemeester van Napels

Bij dit restaurant in Leeuwarden zijn de pizza’s zacht van binnen en knapperig van buiten. De inrichting is hip, en uiterst gezellig. Hun houtoven brandt op 450°C (zoals de Napolitaanse wijze voorschrijft), waar ambachtelijke pizza’s worden bereid. Verder heb je al een Margherita voor €8,50, dus dat is nog eens echt genieten op een budget.

Buurman & Buurman

Men zegt dat je hier de beste pizza’s van Groningen kan eten. Lokale ingrediënten, en een grote diversiteit aan vegetarische én vegan pizza’s zorgt er voor dat iedereen bij Buurman & Buurman kan genieten van hun hoge kwaliteit gerechten. Mocht je langsgaan, dan zal je ervaring getekend zijn door een persoonlijke en informele sfeer.

Pizzeria Pingjum

Klein en intiem – mocht je in de buurt zijn, ga dan langs bij Pingjum in Friesland. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische producten (uit de omgeving), werken met wilde vis, schelpen van ’t Wad, en vlees van eigen slacht. De kwaliteit van hun producten en pizza’s staat voorop, en dit voor een uiterst vriendelijk prijsje.

Kan je geen genoeg krijgen voor die lekkere pizza’s en pasta’s, op de pagina All you can eat Amsterdam kan je vinden waar je onbeperkt (o.a.) Italiaanse lekkernijen kan eten!

Foto header via iStock, credits: Paolo Paradiso

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy