Vegan eten in Rotterdam? Meet heerlijke Rozey!

by Imke

Vegan of vegetarisch dineren en lunchen in Rotterdam waar je dan ook nog ruime keuze hebt aan absurd lekkere gerechtjes? Meet Restaurant Rozey, zojuist geopend op een van de leukste en upcoming plekjes van de Maasstad; de Wijnhaven. Rozey laat de veganistische en vegetarische harten sneller kloppen. Met de formule all inclusief, in topculinaire vorm, eet je voor een mooie prijs bijzondere en met liefde gemaakte spijsen.

Hoe werkt dat, bij Rozey?

Bij Rozey bestel je via een kaart eerlijk en heerlijke vegetarische en veganistische gerechten voor een vast laag prijsje. All inclusive eet je voor €32,50 waarbij je onbeperkt kunt bestellen, inclusief drankjes. Kom je in het weekend? Dan betaal je €5 extra.

rozey

Rozey’s gerechtjes

Lekkerste veggie en vegan

Bij Rozey maak je met het toegankelijke en unieke food concept kennis met de veelzijdigheid van de lekkerste veggie- en vegangerechten. Rozey is het allereerste restaurant in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan dineert voor een vaste prijs. Samen met foodstylist Roos Rutjes, die jarenlange ervaring heeft met veggie en vegan producten, spelen eigenaren Roos en Roland in op de toenemende vraag naar duurzame en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten. Aan het perfectioneren van de kaart is ruim een halfjaar gewerkt. Is het ingrediënt authentiek en lekker genoeg, dan mag het in het gerecht van Rozey.

Vegan bitterballen

vegan_hamburger

Vegan Hamburger

Veelzijdig vegan menu met eerlijke producten

De verhouding tussen vegan en veggie is bij Rozey 50/50. Zo staan er de bekende (vegetarische) burgers en frietjes op het menu, maar ook minder bekende gerechten als carpaccio van biet, steak van watermeloen, zeewierbitterballen, pulled jackfruit en Kentucky fried bloemkool. Alle 55 gerechten van het all inclusivemenu zijn zelf bedacht met eerlijke producten. Bij Rozey kun je bijvoorbeeld kennis maken met de biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, groente en fruit van het oer-Hollandse bedrijf Van Gelder, thee van Pukka, Honest Iced Tea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de mooie biologische kazen van Bastiaansen. Alle wijnen zijn vegan en ook de biowijnen van Terra Vites staan op het menu. Een wolkje melk in je koffie? Dan heb je de keuze tussen biologische koemelk of de havermelk van Oatly.

Lees ook:  Is private lease een slimme keuze voor jouw volgende auto?

rozey

Duurzaam interieur

Ook de inrichting bij dit hippe restaurant is eerlijk en milieuvriendelijk. De tafels zijn bijvoorbeeld  gemaakt van het natuurproduct marmoleum. Het servies is vrij van dierlijke producten, zoals beendermeel. Het interieur is hip, fris en sfeervol met prachtige, luchtzuiverende planten van Ogreen. En, Rozey heeft een heerlijk terras met uitzicht op het water, alle reden dus om te gaan lunchen of dineren bij dit toffe veganischtische/ vegatarische restaurant in hartje Rotterdam.

rozey_restaurant

Reserveren is aan te raden bij Rozey.

Restaurant Rozey, Wijnhaven 85, Rotterdam

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy