Sportief x comfortabel x elektrisch, dat is de nieuwe Gazelle Ultimate

by Imke Walenberg

Vorige week presenteerde Gazelle in designstad Eindhoven haar nieuwe e-bike, de Ultimate C8+ HMB, aan de pers. Ook wij waren hierbij aanwezig en mochten de fiets gelijk uitproberen. Geen straf op een van de heetste dagen van het jaar, de temperaturen lagen die dag rond de 35 graden, om met de verfrissende wind in de haren een rondje Eindhoven te doen op de Ultimate. Een verslag.

Sportief x comfortabel x elektrisch, dat is de nieuwe Gazelle Ultimate

De fiets

E-bikes zijn ongekend populair, iets wat we eigenlijk wel wisten (ter illustratie: in 2018 was de elektrische fiets de best verkochte fiets in Nederland). Niet raar dat er steeds mooiere en betere exemplaren op de markt komen. Met de nieuwe Ultimate C8+ HMB mikt Gazelle nu op de 30-plusser. De forens die graag de auto laat staan voor het werk-woon-verkeer en er in het weekend op uit gaat mét de fiets. Oftewel, een stadsfiets slash trekkingfiets. En dat alles gegoten in een fijn designjasje. Het startpunt was namelijk letterlijk en figuurlijk een blanco vel. Wat als resultaat opleverde dat de Ultimate een cleane e-bike is waarin de accu en motor niet direct opvallen. Ook is er meer gefocust op integratie. Zo zijn de motor en de accu erg mooi in het aluminium frame geïntegreerd. Ook de bekabeling is waar mogelijk in het frame weggewerkt. De look is daardoor dynamisch. En het design ‘already paid off’, want eerder dit jaar wist het ontwerp de jury van de internationale iF Design Award al te overtuigen.

Ook nice to know is dat zowel de koplamp als het achterlicht gebruik maakt van LED-technologie en accuvoeding. De verlichting is via het display in- en uit te schakelen. Handig!

Lees ook:  De Jeep Wrangler 4xe Sahara: een opwindend avontuur op én naast de weg 

Sportief x comfortabel x elektrisch, dat is de nieuwe Gazelle Ultimate Sportief x comfortabel x elektrisch, dat is de nieuwe Gazelle Ultimate

Rondje Eindhovens design

Voor de presentatie van de fiets zijn we uitgenodigd in De Kazerne in Eindhoven. Deze voormalige marechausseekazerne is tegenwoordig een plek waar design van toonaangevende ontwerpers wordt tentoongesteld, je kunt lunchen, borrelen en dineren én waar je kan overnachten. Een omgeving die goed aansluit bij dat wat de Ultimate wil uitstralen (sportief urban meets comfy design). Vanuit De Kazerne maken we een rondje met een stadsgids door Eindhoven. En dat gaat haast vliegend. Niet zwaar, maar haast als een veertje, wat verrassend is voor een e-bike. Zodoende komen we binnen een mum van tijd op Strijp-S aan, het creatieve hart van Eindhoven. Zoek je design en innovatie dan ga je het hier zeker vinden. De reis gaat verder naar Strijp-R, waar Piet Hein Eek zijn meubelmakerij/restaurant/showroom/winkel heeft. Van Piet Hein Eek krijgen we ook persoonlijk een rondleiding door zijn bedrijf. Enorm inspirerend om samen met hem hier doorheen te lopen en het verhaal over het ontstaan en de groei van het bedrijf aan te horen. Ook hier geldt dat alles ‘from’ scratch’ ooit zoveel jaren geleden begon, net als het blanco vel waarmee het ontwerp van de Ultimate van Gazelle begon.

Vol design input en een meer dan positieve ontmoeting en ervaring met de Ultimate C8+ HMB laten we Eindhoven aan het einde van de dag weer achter ons. Wanneer vindt de rendez-vous plaats…?

De Ultimate C8+ HMB is leverbaar vanaf € 3.299 inclusief een 500wh accu.

Foto credits: Jerome Wassenaar

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy