Review: De Bijlesmeester, een tool die helpt met bijles en huiswerkbegeleiding

by Imke Walenberg

De examenperiodes van de middelbare scholen zijn nét achter de rug en velen hebben al te horen gekregen of ze zijn geslaagd. Maar met bijleren kan je nooit vroeg genoeg beginnen. Gelukkig kan dit ook op een leuke manier – à la spelenderwijs – met De Bijlesmeester.

Mijn eigen dochters zijn ietwat te jong nog (de oudste gaat in december naar groep 1), maar de boekjes van De Bijlesmeester zien er érg interessant uit voor later (al helemaal omdat ze materiaal hebben voor groep 1 t/m 8 voor basisschoolkinderen, én allerlei hulpmiddelen voor middelbare scholieren,zoals bijles en huiswerkbegeleiding!).

Wat gelijk opvalt is dat het heel fijn is dat er voor elk kind – en omdat iedereen anders leert dus ook voor elke leermethode – wat wordt aangeboden. Van bijlessen aan huis door een kundige en geoefende bijlesleraar, tot oefenboekjes, flitskaartjes en zelfs een online leerplatform. Ik kan me zo maar voorstellen dat deze afwisseling soms precies hetgeen is dat een kind kan gebruiken, en dus een fijne break is van de klassikale lessen op school.

Structurele aanpak

Het tweede aspect (en dat wat ik persoonlijk altijd erg belangrijk vind) is hun doel: leerlingen met plezier naar school laten gaan. Wie wil er nou niet een kind dat staat te popelen om nieuwe dingen te leren? Dit betekent dat De Bijlesmeester focust op een structurele aanpak in plaats van korte termijn oplossingen. Daarom (once again): je kan niet vroeg genoeg beginnen met de bijlessen. Ik heb gekeken naar twee boekjes voor taal en rekenen (groep 1/2) en dat zag er – inderdaad – gezellig uit. Lieve plaatjes van biggetjes, bloemetjes visjes, stukjes fruit en ga zo maar door. Ik kreeg er bijna zelf zin in, en ik vind het stiekem heel jammer dat hier zelf geen profijt van heb ik gehad toen ik nog een ukkie was.

Lees ook:  In 5 stappen een schoon, fris én opgeruimd huis

Review: De Bijlesmeester, een tool die helpt met bijles en huiswerkbegeleiding

Ook leuk: veel verschillende opdrachten! Zo was er een taalopdracht ‘omcirkel de woorden die je ziet in het plaatje’, en ook wat moeilijker, ’trek een lijn tussen de woorden die op elkaar rijmen.’ Ik ben fan, en al helemaal omdat ze zeer betaalbaar zijn. Er is dus niet alleen afwisseling in aanbod mogelijk, maar óók in opdrachten zelf. Het idee dat mijn dochtertjes dan extra kunnen oefenen met verschillende methodes vind ik in ieder geval een fijne. Cito? Rekentoets? Schriftelijke examens? Geen probleem.

Kortom: ik hou De Bijlesmeester in de gaten voor als mijn kids voor het eerst hun schoolschoenen aan zullen trekken. Zo wordt de wereld ontdekken en begrijpen toch wat makkelijker (en leuker).

Foto header via iStock, credits: BrianAJackson

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy