Polar Ignite, je ideale trainingsmaatje

by Petrick de Koning
Het is best een worsteling om de juiste balans tussen werk, privéleven en sport te vinden. In de hectiek van alledag – in ieder geval bij mij – is sport vaak het kind van de rekening. Na een drukke werkdag of  te korte nacht ontbreekt de energie om sportkleding aan te trekken. Een trainingsmaatje die je fitheid monitort en adviseert wat je het best kunt doen en hoe intensief, is dan meer dan welkom. Het nieuwste GPS fitnesshorloge van Polar helpt je je ideale fitness balans te vinden.

De kracht van de Polar Ignite zit ‘m niet alleen in de gedetailleerde registratie van je sportactiviteiten. Natuurlijk wil je weten hoe ver en hoe hard je loopt of fietst. Voor een merk dat al dik 40 jaar draagbare sport- en fitnesstechnologie ontwikkelt, is dat logisch. Daarom gaan ze een stap verder. Alles wat je gedurende de dag doet, intensief of juist niet, is van belang voor jouw fitheid.

Blood, sweat en data

Je hartslag is de graadmeter. De Precision Prime optische hartslagmeting via je pols garandeert 24/7 accurate metingen. Maar de Ignite houdt veel meer bij. Niet alleen om je fitheid op de voet te volgen. Een slimme combinatie van hartgegevens, inzicht in je activiteiten en herstel, is de basis voor advies op maat. Moet je na een drukke werkdag wel alles uit de kast halen tijdens Crossfit of juist gaan voor een duurloop? De FitSpark optie geeft op basis van jouw eigen data een gepersonaliseerd advies. Deze persoonlijke coach zorgt dat je jezelf niet over de kling jaagt.

Lees ook:  6 x tips om Carnaval te overleven

Optimaal herstelvermogen

Slaap is ook een belangrijke factor voor je fitheid. De functie Nightly Recharge meet nauwkeurig hoe je ’s nachts herstelt van stress en trainingen. Inzicht in je hartslag, hartslagvariatie en ademhaling geeft een goed beeld van je herstelvermogen. De volgende dag krijg je dan een advies dat rekening houdt met je complete gesteldheid.

Ontspanningsoefening

En als je ’s avonds nog te hyper bent om te slapen, is de Ignite ook de reddende engel. De functie Serene helpt je ontspannen met ademhalingsoefeningen. Gericht in- en uitademen zorgen dat je snel relaxt wordt en klaar bent voor een goede nacht. Zo ben je de volgende dag weer helemaal opgeladen.

Subtiel en sportief design

De Polar Ignite zit boordevol functionaliteit en hulpmiddelen om te zorgen dat je je sportieve potentieel optimaal kunt benutten: Become your potential! En wat ik persoonlijk heel prettig vind, is dat al dit moois gevangen is in compact horloge. Je hebt  geen knots van een klok om je pols, maar een subtiele en sportieve GPS watch die je gerust de hele dag kunt dragen. Het design past net zo goed bij je business suit als bij je trainingspak. En als je wel een sporty look zoekt, kies je de witte of gele band. Extra fijn is de lange batterijduur. De batterij gaat makkelijk vijf dagen mee. Op die manier kun je je nieuwe fitnessmaatje zonder gedoe voorzien van de benodigde data. Zo blijf je goed in balans een vooral lekker fit!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy