Ontwerpwedstrijd roept mensen op een Symbol of Joy te ontwerpen!

by Redactie

We leren van alles op school, maar eigenlijk niet de dingen die er echt toe doen. Pf zoals de grote filosoof Socratess ooit ze: “Beware the bareness of a busy life.” Een citaat dat al meer dan 2000 jaar oud is, maar ook nu (zeker nu) van toepassing is op onze samenleving. De verheerlijking van een druk leven lijkt een doel op zich te zijn. Terwijl je jezelf daarin alleen maar kan verliezen. Belangrijk is het dan ook om geluksmomenten in je dagelijkse leven te creëren, om te voorkomen dat het leven alleen maar doorgaat.

Voorgaande klinkt natuurlijk allemaal erg filosofisch, maar het is wel de realiteit waarin we nu leven. Heel veel mensen vinden het echter moeilijk om een break te nemen en gewoon even uit te schakelen. Dat kan bijvoorbeeld al in de vorm van een klein aandenken dat je elke dag herinnert om iets goeds voor jezelf te doen. Of om diep adem te halen, te onthouden dat er belangrijkere dingen zijn dan succes en carrières, succes en een vol dagprogramma (als je maar iets te doen hebt, is de gedachte in deze tijd vaak). Kortom: het zou goed zijn om elke dag iets te hebben dat je helpt om even stil te staan en je herinnert aan geluk.

Symbol of joy

Een jute tas is een hedendaags accessoire voor het dagelijks leven en je ziet het veelvuldig terugkomen in het straatbeeld. Je draagt zo’n tas tijdens het winkelen, op weg naar je werk, naar je studie, als je gaat boodschappen doen. En het is een tas die gender-neutraal is, zowel mannen en vrouwen gebruiken jute tassen. Hoe zou het nu zijn als jouw jute tas het medium wordt voor je herinnering aan geluk? Als de tas een statement draagt dat zegt: “Dwing jezelf nu eens om diep adem te halen.” Op die manier kan dit een dagelijkse herinnering worden voor zulke time-outs. Wie elke dag zijn balans weet te vinden, al is het maar voor een ogenblik, zal die momenten bewuster beleven. Zalando springt hier slim op in met de Zalando Lounge Ontwerpwedstrijd.

Lees ook:  How to: hoe kleine (interieur) aanpassingen een groots effect kunnen opleveren

Ontwerpwedstrijd

De Zalando Lounge Ontwerpwedstrijd nodigt studenten, creatievelingen, ontwerpers en geïnteresseerden uit om met een ontwerpidee voor een jute tas te komen dat een moment van geluk kan creëren in je dagelijks leven. En op die manier het algemene bewustzijn van geluk vergroot.

Wat je moet doen is een ontwerp ontwikkelen voor een jute tas dat je een moment van geluk geeft in je dagelijks leven. En gevoelens als stress en haast voor een kort moment op de achtergrond zet. De jutezak is je trouwe metgezel, die deze boodschap of dit statement voor je meedraagt en je er zo steeds aan herinnert om gelukkig te zijn. Via deze link kan je alle verdere voorwaarden voor deelname lezen. De drie beste inzendingen worden beloond met prijzen en tegoedbonnen

(waarbij de 1e plaats € 1000,- wint én een Zalando Lounge tegoedbon met een waard van € 300,-).

Foto header via iStock, credits: lovelyday12

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy