Kun je geluid proeven? Wij probeerden het uit met koffie én een koptelefoon!

by Imke Walenberg

Een goede wijn die je hoofdgerecht complimenteert of vers gebakken broodjes ruiken en ze al bijna kunnen proeven; dat zijn concepten waar we allemaal wel bekend mee zijn. Maar geluid proeven met een koptelefoon? Is dat ook “een ding” en hoe werkt dit dan? Wij namen recent deel aan het proef & luister experiment van HiFi Klubben, wat plaats vond op de (must visit spot) 4850.

Proeven met je oren

Geluid proeven blijkt dus wel degelijk een ding te zijn. Misschien is het de vrolijke stemming die onze favoriete hits in ons naar boven brengen die een romige cappuccino nog romiger doet lijken? Er zijn in ieder geval wetenschappers en gastronomen die beweren dat een heldere piano zoete smaken benadrukt, een hoge viool je eten zuurder maakt en lege bastonen gepaard gaan met bitter. Kortom; als jij je ochtend drinkt, of geniet van dat heerlijke stukje chocola; maakt geluid dan verschil?

Zodoende bereidde onlangs een barista (all the way form Denemarken, waar HiFi Klubben ook is opgericht) drie verschillende soorten koffie’s voor ons in 4850, die we moesten proeven in combinatie met speciaal gecomponeerde geluidsfragmenten. Of het echt verschil maakte wat betreft smaak? Wij dachten van wel.  De beleving was sowieso leuk, want intenser. Je gaat echt proeven. Welke smaak(tonen) zitten er in de koffie die je drinkt? En als je het geluid niet luistert, proeft diezelfde koffie dan anders?

Wij dagen iedereen uit om het zelf uit te proberen, met en zonder koptelefoon op en laat het ons weten of je iets merkt! Je kunt ook de geluidstest van HiFi Klubben thuis doen, via de website.

Lees ook:  5 x laat je verrassen door het knusse Reykjavik

Kun je geluid proeven? Wij probeerde het uit met koffie én een koptelefoon!

Hifi Klubben hoofdtelefoons

Jouw favoriete nummer klinkt natuurlijk nog veel beter door een hoofdtelefoon van goede kwaliteit, zelfs als je er nog niet helemaal overtuigd van bent dat je geluid kunt proeven. Draadloos, met kabel, noise-canceling of special voor het gamen: HiFi Klubben heeft de perfecte koptelefoon. Of je nu lekker lui op de bank ligt of zwetend in de sportschool staat. Vind jouw perfecte match in de winkels van HiFi Klubben waar je naast uitproberen ook om advies kunt vragen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy