How to: badkamer makeover zónder klusjesman

by Isabeau Kamphuis

Ja, mensen zijn gewoontedieren, maar om de zoveel jaar zijn de meeste van ons de inrichting van ons huis wel zat. Een nieuwe lik verf, misschien een nieuwe bank en met minimale moeite geef je jouw woonruimte weer een nieuwe look. Badkamers zijn echter iets minder makkelijk om aan te pakken; bijna al het meubilair zit vast en bij “even een nieuwe badkuip erin” hoort vaak een aardig prijskaartje. Maar, een badkamer makeover hoeft niet direct een hele renovatie te worden; deze tips kun je snel en gemakkelijk toepassen (en dat zonder klusjesman).

Nieuwe meubels

Een nieuwe badkuip zal misschien niet in je budget zitten, maar gelukkig zijn er ook onderdelen van je badkamer die je wel gemakkelijk vervangt. Je kunt bijvoorbeeld een aantal nieuwe badkamermeubelen kopen die je gemakkelijk installeert en de ruimte opfrissen. Een nieuw kastje onder de wasbak of een kastje met spiegels voor juist boven de wasbak.

Textiel, textiel, textiel

We zeggen het maar even drie keer want veel mensen lijken te vergeten dat badkamer textiel verder gaat dan handdoeken en een badmat. Een leuk kleedje met print brengt vaak meer warmte dan een badmat en als je er eentje van katoen vindt gooi je deze zo in de wasmachine. Maar ook een gewoven poef in de hoek of een stoffen mand voegt net wat meer textuur en warmte toe aan deze betegelde kamer.

Matchende zeep flessen

De badkamer is meestal niet de grootste ruimte in het huis en met alle verschillende kleuren shampoo en bodywash flessen kan de ruimte er soms rommelig uitzien. Een gouden tip voor dit probleem is het aanschaffen van matchende zeep flessen. Denk aan die retro apotheker flessen van warm gekleurd glas of een mooie stenen zet? Zet deze in zicht en bewaar de oorspronkelijke flessen in een kast of mand waar niemand ze ziet. Af en toe bijvullen en klaar!

Lees ook:  Zo creëer je de ultieme man cave thuis

Op zoek naar nog meer stylingtips? Neem dan een kijkje op onze Interior pagina!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy