Essentiële én hippe items die je festivallook compleet maken

Essentiële én hippe items die je festivallook compleet maken

Yes! Het festivalseizoen is (alweer een tijdje) begonnen. Dit betekent heel veel goede optredens, (hopelijk) lekker weer, drank, dansjes die gewaagd worden, én een geweldige festivallook. Heb jij al in jouw kast gekeken? En word je er misschien niet bepaald vrolijk van? Geen zorgen – we got you. Met deze essentiële items verover jij het festivalterrein!

Een oversized blouse

Mocht het nou inderdaad heerlijk warm zijn, dan is hét ideale bovenstuk een losse, oversized blouse. Waarom, vraag je je misschien af? Is het warm, dan doe je hem lekker open of knoop je ‘m op. Is het frisser? Dan laat je ‘m lekker dicht (of je doet er een lange mouwenshirt onderaan wat er al helemaal fashion uitziet). Verder kan je ook lekker experimenteren met te gekke printjes, waardoor iedereen er helemaal happy van wordt.

De bum bag (natuurlijk)

Dit uiterst handige tasje kent vele aliassen: van catcher pouches tot fanny packs, bum bags, belly bags, of belt bags. Hoe je het ook wendt of keert, dit tasje is geweldig. Alles wat je nodig hebt past er in – telefoon, geld, aansteker, muntjes, oplader et cetera – en het dragen ervan is no problemo. Aangezien deze tasjes al een paar jaar geaccepteerd worden binnen de fashion community en niet alleen bij opa’s en oma’s is er aanbod genoeg, en dus voor iedereen wel een.

Bucket hats

Ook dit item bestaat al wat langer op de markt, maar we kunnen het niet genoeg aanraden. Bescherming tegen de zon is een must, en als je toch al bezig bent is het geen probleem om er ook nog eens leuk uit te zien. Dit vissershoedje geeft meer dan genoeg schutting van de zon én is hipper dan hip.

Lees ook:  De bergen roepen: zo zorg je dat jouw gezin wintersport-ready is

De sportieve slide sandals

Een van de grootste voordelen van vertoeven op een festival is toch echt wel het feit dat niemand je raar aankijkt als jij in je met grasvlekken besmeurde t-shirtje en sokken en sandalen bij de douches staat te wachten. En neem deze tip alsjeblieft serieus – want ook al zou je wellicht thuis geen slide sandals dragen, op een festival maken ze je leven stukken gemakkelijker. Je stapt er zo in (dus je hoeft geen ongemakkelijke veters te strikken als jij midden in de nacht van je tent naar de wc wilt), en ze kunnen lekker vies worden. Los daarvan, geloof het of niet, zien ze d’r ook echt goed uit.

Hoodies

Waar losse oversized shirts hielpen tegen warmte, helpen hoodies tegen kou. Vergis je niet – het koelt ’s nachts altijd stukken af. Aangezien niemand wil bibberen terwijl ze bij hun favo artiest staan mee te blèren, is de simpelste oplossing toch echt wel het fijnst. Neem je lievelings hoodie mee en je kan zo door. Ook leuk: we zien steeds vaker losse oversized shirts gestyled over een hoodie heen. Misschien ook eens het proberen waard?

Shake those boots

Oké, dit is wellicht de beste tip voor je look: draag de juiste schoenen. En (geloof me) geen enkele schoen is beter dan een dikke goede laars. Of je nou Dr. Martens, Timberlands of Buffalo’s hebt, een goede schoen doet wonderen. Ze staan stoer, kunnen tegen (heel veel) stootjes, en zijn gemakkelijk schoon te schrobben nadat jij lekker hebt rondgestampt in de modder. Doen dus.

Lees ook:  4 x de leukste kerstactiviteiten

Foto header via iStock, credits: gpointstudio

0 comments on “Essentiële én hippe items die je festivallook compleet maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *