De stoere Kia Stonic kopen? Dit is waarom!

by Wanda Bregman

De Kia Stonic lijkt een beetje een ondergeschoven kindje, hij kreeg niet de aandacht die hij verdiend. Dat is zo jammer, want deze stoere, sportieve compacte cross-over verdient de spotlights. Ik kreeg de Kia Stonic 1.0T-GDi ExecutiveLine een weekje mee om te testen. Rood/zwart, een klein duiveltje, zo bleek. De Stonic nodigt uit om te toeren, dus een korte roadtrip stond redelijk snel in de steigers. Hond mee, ze kan zo lekker naar buiten kijken in de kofferbak die trouwens een heel ruim laadvermogen heeft; van 352 tot maar liefst 1.155 liter. We zetten koers naar België, hard meebrullend met een fantastische sound. De Apple Carplay bedien je gewoon met je stem waar de navigatie ook naar luistert. Gemak dient de mens.

stonic

Wegligging van de sportieve Kia Stonic

Die is fantastisch, ligt als een blok op weg en zelfs als ik gas bij geef in de bocht waar ik toch al met ruim 80 kilometer in schiet, breekt de Stonic niet uit en helt nauwelijks over. De auto is stil, ook bij hoge snelheid en door de hoge zit, heb je een veilig gevoel en goed overzicht. Ik heb de zitting op de laagste stand staan wat een meer sportief gevoel geeft. De vering is sportiever dan verwacht, ik houd ervan. Hij is vrij directief in het sturen, daar moet je van houden, het geeft mij een écht autorijden-gevoel. De driecylinder die ik rijd heeft een fijn roffeltje wat een extra dimensie geeft aan de sportieve beleving. Boven de 3.000 toeren houd je ‘m  lekker fel, met een 5-schakelbak is dat nog gemakkelijker.

Lees ook:  Hyundai Prophecy: een elektrische auto met metalen minimalistisch design

Kia Stonic kiastonic

De Kia Stonic van buiten naar binnen

De Stonic heeft een wat lage, elegante daklijn wat zijn uiterlijk ten goede komt. Hij zit fantastisch, stoelen en stuur zijn verstelbaar, ook in hoogte dus. Waarmee zowel de sportieve als de wat conservatievere rijder aan zijn trekken komt. De navigatie en entertainment is, zoals je tegenwoordig mag verwachten, van alle snufjes voorzien. Mijn versie heeft ook een achteruitkijkcamera (love it), leren bekleding, leren compact stuurtje en chromen omlijstingen wat het geheel nog sportiever maakt. De dakrails zijn optioneel, met vind ik stoerder. De lichtmetalen 15inch velgen maken de Kia Stonic compleet. Ruimte genoeg trouwens in de Stonic, niet alleen het laadvermogen, maar ook genoeg ruimte voor vier volwassenen.

kia_stonic

De Kia Stonic kopen? Dat kan, zou ik ook doen, hij is er vanaf €21.995,-. Je kunt de Kia Stonic ook private leasen, of financial.

Technische gegevens van de Stonic die ik heb gereden:

  • Kia Stonic | 1.0T-GDi ExecutiveLine | Signal Red/ Black
  • Cilinderinhoud (cm3) 998
  • Aantal cilinders / kleppen 3 / 12
  • Max. vermogen (kW (pk) / tpm) 74 (100) / 6.000
  • Max. koppel (Nm / tpm) 171,5 / 1.500 – 4.000
  • Versnellingsbak 5 versnellingen
  • Maximum snelheid: 182
  • Gewicht: 1080
  • CO2-emissie klasse: Euro 6d-TEMP

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy