De leukste lees- en taal-apps voor kids (tijdens de zomer)

by Emma

Oké, het is dan wel wat warmer buiten, maar we weten dondersgoed dat kinderen op een gegeven moment klaar zijn met buitenspelen of ravotten op het strand en even willen relaxen. Sterker nog, als de kids op de achterbank zitten tijdens een lange autorit op weg naar de camping dan wil je natuurlijk ook dat ze lief stilzitten. Niet elke ouder geeft het graag toe, maar de telefoon of tablet kan hét antwoord zijn. Wil je dan ook nog eens dat ze er iets uithalen terwijl ze achter een schermpje zitten, kijk dan eens naar deze lees- en taal-apps voor kids.

Langaroo (2-6 jaar)

Een nieuwe app die de meertaligheid van kinderen ondersteunt, óf aanleert! Zowel op persoonlijk als intellectueel gebied zal je kind enorm groeien – met elke nieuw geleerde taal wordt het leren van een andere taal immers weer makkelijker. En ook al is het tweetalig opvoeden van jouw dreumes hartstikke leuk, er is vaak niet genoeg lees- en speelmateriaal. Vandaar Langaroo, een app die met ondersteuning van prachtige video’s te taalontwikkeling van kinderen helpt te stimuleren. De beschikbare talen zijn Engels, Nederlands, Arabisch, Turks, en Pools (maar mocht je een idee hebben over een ander taal-apps, dan horen we ze graag van je!).

Pelle op Reis (8-11 jaar)

Normaliter lezen kinderen best veel op school, maar als jouw kind van nature niet zo een boekenverslinder is, dan is de kans groot dat hij of zij in de zomer een leesdipje krijgt. Om dit tegen te gaan is er nu Pelle op Reis, een app die het verhaal vertelt van een weggelopen Pelle, die met behulp van jouw kind zijn weg terug naar huis moet vinden. Boswachter Arjan Postma, Pieter Koolwijk, Toon Tellegen en Kinderen voor Kinderen (kortom: helemaal top) hebben er aan meegewerkt, waardoor leesplezier is gegarandeerd. Zeker voor zij die (nog) niet van lezen houden is deze app echt een aanrader.

Lees ook:  Pannenkoek avonturen op de Avond van de Pannenkoek

Mondly (alle leeftijden)

Als jij wilt dat jouw kind deze zomer misschien zelfs een paar woordjes Frans, Spaans, Duits, Italiaans of Engels kan spreken (of een van de andere 28 talen) en dus voortaan zelf ijsjes kan bestellen in het buitenland, kijk dan eens naar Mondly. Ze ontdekken spelenderwijs hoe leuk én makkelijk het is om een nieuwe taal te leren. Voordeel is ook nog eens dat de app gratis is, en er talloos onderwerpen zijn, zodat jouw kind leert over het onderwerp wat bij hem of haar past (van dieren tot voedsel en ga zo maar verder).

…. en het is natuurlijk hartstikke leuk als jouw dreumes een paar woordjes Frans kan als jullie ergens in Nice deze zomer een ijsje willen bestellen.

Weet jij nog meer leuke taal-apps? Laat het ons vooral weten in de comments!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy