Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h

by Imke Walenberg

Wie denkt aan Lexus, denkt als snel aan scherpe lijnen en een opvallende grille. En natuurlijk aan luxe: het merk Lexus vormt de luxedivisie van Toyota. Waar het eerst een auto was die met name een zakelijke doelgroep had, is dat nu langzaam aan het veranderen in meer lifestyle. En daar hoort hybride rijden ook zeker bij. Deze eigenschap, om deels volledig elektrisch te kunnen rijden zonder de auto zelf te hoeven opladen, spreekt een grote doelgroep aan. En zo kwam Lexus dit jaar met de Lexus UX 250h op de markt. Een hybride crossover. Wij gingen er mee op pad.

Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h

Eye catcher

Eén ding is zeker wat betreft de Lexus UX 250h; opvallen doet ie! Wij kregen een knalrood exemplaar om te testen. Dat in combinatie met de al eerder benoemde grille en de heldere lijnen van de auto maken het tot een ware eye catcher. En dan een waar je echt mee gezien wilt worden. Want über stylish, en allesbehalve (te) patserig. Er zijn meerdere versies van de UX beschikbaar, waaronder een Business, Luxury, Executive en Sport Line. Wij rijden laatstgenoemde en specifiek de F Sport Premium. Deze versie is speciaal geënt op de sportieve rijder vanwege de strakke stuureigenschappen en het interieur (dat van leer is).

Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h

Dynamische rijbeleving

Aangezien de Lexus UX een crossover is, heeft de auto een hoge zitpositie. Iets wat ik altijd erg fijn vind, want meer overzicht en wanneer je lange benen hebt zit je simpelweg comfortabeler. Daarnaast is de hoge zitpositie ook meer dan prettig wanneer je kleine kids hebt. Je hoeft niet heel erg te bukken om ze vast te zetten in hun autostoel. En ook voor hen is het leuk om hoger te zitten, zo krijgen zij ook meer mee van de autoreis. Dankzij een zelfopladende aandrijflijn combineert de UX 250h een laag brandstofverbruik met een All-Wheel Drive. Ook is de ligging stabiel vanwege het lage zwaartepunt van de auto. Dit alles zorgt voor een erg prettige, dynamische rij-ervaring die haast geruisloos is. In alle stilte kan je zo over de snelweg zoeven…

Lees ook:  Getest: de paden op, de lanen in met de Ford Fiesta Active

Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h

Veiligheid

Ook wat betreft veiligheid scoort de UX 250h. Een bijna volledig 360 graden camera zorgt ervoor dat je het gebied rondom de auto perfect in de gaten kan houden. Een mooie feature is daarnaast dat je met het Lexus Safety System + je zelfs voetgangers in het donker kan detecteren. En overdag registreert het systeem ook fietsers die (te) dichtbij komen.

Interieur

De binnenkant laat ook haast geen steken vallen. De luxe voel je gelijk wanneer je jezelf in rijdersstoel neer laat vlijen. De stoel laat zich automatisch in jouw voorkeurspositie plaatsen (deze kan je vooraf instellen voor meerdere mensen). Met een touch pad (of zelfs met spraakbediening) kan je het display van de UX bedienen. Iets waar ik toch nog even aan moet wennen. Maar eenmaal (letterlijk) in de vingers, werkt het juist erg intuïtief. Het dashboard is mooi overzichtelijk gehouden, maar de rode luxe draad is hier ook zichtbaar. Onder andere door het genoemde Touch Pad systeem en de leren bekleding met mooi afgewerkte stiksels. Het sunroof, dat je elektrisch kan bedienen, zorgt voor een licht en ruim gevoel. En is ook een meerwaarde voor de kids; een extra raam om uit te kijken.

Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h Als een koning(in) op de snelweg met de Lexus UX 250h

Ben je op zoek naar een luxe gezinsauto, met sportieve en stylish looks. Dan zit je met de Lexus UX 250 h helemaal goed. Helemaal als je ook nog op zoek bent naar een stukje duurzaamheid. Het is bepaald niet moeilijk om je een klein beetje de koning(in) van de weg te voelen in deze auto. Dat koninklijke is overigens ook wel terug te zien in het prijskaartje. Een Lexus UX 250h Hybrid is te koop vanaf €44.495. De versie die wij reden, de F sport Premium, is zelfs nog weer een stuk duurder. Voor €56.995 staat ie op je oprit te shinen!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy