6 x deze kunsttentoonstelling MOET je deze zomer bezocht hebben!

by Emma

Een beetje kunsttentoonstelling is nooit mis. Heel veel expo’s zijn zelfs hartstikke leuk. Gelukkig denken meer dan genoeg andere mensen er ook zo over, en stellen elk jaar weer prachtige tentoonstellingen samen. Deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, en wanneer beter dan tijdens de zomermaanden? Mocht je echter niet alle tijd van de wereld hebben. Kies er dan gewoon één uit deze lijst, want wij hebben de beste voor je uitgezocht.

12x Erwin Olaf (Rijksmuseum, Amsterdam)

Natuurlijk heb je geen speciale reden nodig om de prachtige kunstwerken die in het Rijks hangen te gaan bekijken. Maar voor de echte fotoliefhebber kan je daar sinds kort ook de werken van de wereldberoemde fotograaf Erwin Olaf aanschouwen. Twaalf foto’s van Olaf – allemaal gepaard met kunstwerken van het Rijksmuseum. Aangezien de collectie van het museum altijd al een enorme inspiratiebron voor Olaf is geweest, en dat is te zien.

Middeleeuwse Tuinen: aardse paradijzen in oost en west (Het Rijksmuseum van Oudheden, Leiden)

Iedereen houdt van bloemen, maar al helemaal in de zomer. Deze tentoonstelling heeft als centrale plaats de pracht van tuinen – met zowel oosterse als westerse invloeden. Waan je zelf tussen geurende bloemen en planten en leer over de middeleeuwse tuin: van hoe men ermee omging tot zelfs de muziek die er werd gespeeld.

Yayoi Kusama (Museum Voorlinden, Wassenaar)

Tot 1 september kan je genieten van het betoverende werk – vol met haar zo geliefde polkadots en pompoenen – van de Japanse Yayoi Kusama. Jazeker, óók haar wereldberoemde Infinity Room is te bezichtigen, maar let wel: dit gaat via een tijdslot, dus regel je bezoek van tevoren.

Lees ook:  Avontuurlijk Alpes d’Huez; zo veel meer dan skiën en snowboarden

Lust for Life van Ed van der Elsken (Het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam )

“Één lange ode aan de mens en het leven”. En dat zie je. De foto’s van Ed van der Elsken zijn wereldberoemd en nu hier te aanschouwen. Het bijzondere? De foto’s zijn in kleur! De fotograaf en filmmaker staat namelijk vooral bekend om zijn werk in zwart-wit, maar gelukkig heeft het Nederlands Fotomuseum zijn kleurenwerk kunnen redden van schimmel. Nog nooit eerder vertoond werk, en dus een bijzonder uitje om te maken.

Micro Art Amsterdam (Beurs van Berlage, Amsterdam)

De kleinste tentoonstelling ooit: met een speciaal vergrootglas wordt de bezoeker uitgenodigd om naar miniatuur kunstwerken (een Rembrandt op een pompoenpit? of een roos in een uitgeholde haar?). De Oekraïense Mykola Syadristy werkt samen met de Turkse Hasan Kale, en samen nemen ze je mee naar een mini-wereld, met mini-kunst.

ATM Model Art – Refract (Pulchri Studio, Den Haag)

Thijs Trompert en Marisja Smit werden door DGTL-festival uitgedaagd om afval om te toveren tot kunst, en dat hebben ze gedaan. Met brillenglazen! Door ze op een architectonische manier aan elkaar te rijgen, op willekeurige afstand van elkaar, ontstaat er een prachtig lichtspektakel.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy