5 x vakantiespellen voor het hele gezin

by Jill Buitenhuis

Een familievakantie is niet compleet zonder spelletjes. Urenlang samen kaarten, dobbelen of Mens-erger-je-nieten. Als je op vakantie gaat met de auto of het vliegtuig, blijft het lastig om alle vakantiespellen mee te nemen. Onderstaande spelletjes zijn allemaal in reiseditie te verkrijgen, waardoor je geen vakantiespellen thuis hoeft te laten. Urenlang spelplezier gegarandeerd.

Black Stories

Dit spel is voor families die houden van raadsels. Een speler neemt een kaart uit het doosje en leest voor wat er op de kaart staat. De speler beschrijft het scenario die de politie heeft aangetroffen: de crime-scene. De andere spelers stellen vragen en raden wat er gebeurd is. Dit lijkt misschien makkelijker, maar de informatie die de voorlezer deelt is raadselachtig en incompleet. Er mogen alleen maar vragen gesteld worden die met ja of nee beantwoord worden.

Raden de spelers wat er gebeurd is? Dan winnen zij het spel. Lukt het niet? Dan wordt het geduld op de proef gesteld…

Vanaf: 12 jaar

Qwixx

Qwixx is een leuk spel voor degene die niet zoveel geduld hebben. Je hoeft namelijk niet op je beurt te wachten, iemand dobbelt en alle spellers kunnen de worp benutten. Het is de bedoeling dat je getallen op je scoreblad aankruist. Hoe meer getallen, des te meer punten je binnenhaalt. Dit spel is heel gemakkelijk uit te leggen, dus ook leuk voor de kleintjes.

Vanaf: 4 jaar

Skip-Bo

Het doel van dit spel is om als eerste je kaartenstapels op te maken. Dit spannende spel kun je met het hele gezin spelen, maar ook met zijn tweeën. Blijf wel goed opletten met alle kaarten om je heen, voor je het weet is de ander uit…

Lees ook:  Zo maak je jouw tuin of balkon summer ready

Vanaf: 7 jaar

Exploding Kittens

Dit kaartspel is voor iedereen die houdt van katten, explosies, laserstralen en geiten. Het is een tactisch spel, waarbij het de bedoeling is dat je niet een van de gevreesde exploderende katten trekt. Dan heb je helaas meteen verloren. Met de andere kaarten kun je jezelf verdedigen, een beurt overslaan, katten afleiden of aanvallen.

Vanaf: 7 jaar

Klassieker: Rummikub

Dit klassieke spel is er zo eentje die je met de jaren vergeet, door alle nieuwe spellen die er zijn. Toch blijft dit familiespel nog steeds een echte aanrader. Wie maakt de slimste combinaties? Wie heeft het meeste inzicht? Om het spel nog leuker te maken kun je er een familietoernooi van maken. Iedereen speelt tegen elkaar, de winnaar mag kiezen wat jullie als gezin gaan doen die dag.

Vanaf: 6 jaar

Natuurlijk kan je ook gewoon in je kast zoeken naar een spel kaarten en hiermee een traditioneel spel zoals patience of spider solitaire spelen.

Foto header via iStock, credits: Stas_V

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy