Zo maak je jouw kledingkast zomer ready!

Zo maak je jouw kledingkast zomer ready!

Word jij ook zo gelukkig van het recentelijke weer? Wij zeker wel. Maar als je dan even een kijkje neemt in je kledingkast, dan kan die blijdschap snel verdwijnen: truien, sweaters, vesten, laarzen… waar zijn de zomer outfits? Mocht jij ook iemand zijn die op de een of andere manier alleen maar winterkleren heeft tijdens de zomer (en vice versa)? Lees dan verder over wat de essentials zijn van 2019.

Terug van weggeweest

Ook al wil jij waarschijnlijk graag weg, en niet terug, de perfecte zomerschoenen voor 2019 – oftewel, de espadrilles – hebben wél een terugkeer gemaakt. En daar zijn we reuze blij mee. Heerlijk licht en luchtig, makkelijk mee te vertoeven op het strand, en door de materialen (stof en riet) ook een geweldige zomerse look. Daar bovenop zijn er ook nog eens meer dan genoeg modellen. Met of zonder print, een platform, leer-look (of juist suède), en zo kunnen we nog even doorgaan. Kortom: hét schoeisel voor deze zomer.

Vergeet comfort niet

Ken je dat ook? Dat je een volle koffer pakt met kleding goed voor ongeveer 20 outfits terwijl je maar 4 dagen op vakantie gaat? En dan uiteindelijk toch maar steeds hetzelfde jurkje aantrekt (omdat niemand hier over na wilt denken als ze in de zon zitten te zweten)? Juist, dit is toch wel een universeel verschijnsel voor de echte fashionista. Daarom, als jij inkopen gaat doen voor het zonnige weer, is het handig om te kijken naar kleding die je gemakkelijk en snel aantrekt, zonder er over hoeven na te denken. Dit zijn vaak one pieces, oftewel, jurkjes, jumpsuits, en playsuits. Zorg er voor dat je in ieder geval één item hebt waar jij je helemaal op je gemak voelt. Wat je gemakkelijk aantrekt als je terugkeert van het strand, et cetera. De trend van 2019: cut-outs, plaid, en (yes!) maxidresses. Iets wat we ook veel zien zijn pofmouwtjes en lieve bloemenmotieven.

Lees ook:  Je thuiswerkplek een sfeer-boost geven doe je zo

Ik ga op reis en ik neem mee…

Als het aankomt op tassen zien we vooral twee grote eyecatching items: de rieten tas, én de houten variant. Beiden gemaakt van materialen die uitermate geschikt zijn voor de zomer. Verder zien we ze vaak terug in een ronde vorm, of zelfs gemaakt van houten kralen. Je kan gaan voor de natural look, of juist kiezen voor een kek kleurtje (neon is happening!). Keuze genoeg, en perfect om je zonnebrand, kaftan, strandhanddoek, of leesvoer in te bewaren als je er een dagje tussen uit gaat. Zo word je outfit helemaal zomer ready.

Foto header via iStock, credits: g-stockstudio

0 comments on “Zo maak je jouw kledingkast zomer ready!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *