Tromgeroffel… Dit zijn dé balkon- en terrasplanten van 2019!

by Redactie

Elk jaar worden er tijdens de balkon- en terrasplant verkiezing twee planten door een mediajury (waarin onder andere ook wij zaten) gekozen die de balkon- en terraspant van het jaar worden. Voor 2019 is dat de laurier (balkonplant) en de passiebloem (terrasplant) geworden.

Laurier

Het gevoel van een zondoorstoofde dag ergens aan de Middellandse Zee, gevangen in een mooie heester die het hele jaar door groen blijft, dát is laurier. Het kan een plant met een statige uitstraling zijn, voor wie dat wil. Maar hij is er ook in vrolijke kronkelstammen voor de liefhebber.

Laurier staat daarnaast niet alleen mooi in je balkon, het geeft ook nog een heerlijke smaak af aan onder andere soepen, goulash, hachee en stoofschotels. Voor het serveren wel even uit de pan vissen (het blijft hard en is niet lekker om op te eten). Het blad maakt deel uit van het klassieke ‘bouquet garni’, een kruidentuiltje van 2 takjes peterselie, 1 takje tijm en 1 laurierblad.

Tromgeroffel... Dit zijn dé balkon- en terrasplant van 2019!

Passiebloem

De plant dankt zijn naam aan missionarissen die in de mooie bloemen allerlei elementen van het verhaal (en het lijden, ook bekend als ‘de passie’) van Jezus Christus zagen. Ze beschouwden het als een geschenk van God om hun missiewerk in met name Latijns-Amerika mee uit te leggen.

3x waarom de passiebloem perfect is voor op je terras
– Niet alleen de kleuren brengen een hoop levendigheid op je terras, bijen en hommels zijn ook dol op de bloemen!
– Het is een snelle groeier, met een paar passiebloemen heb je binnen een zomer een groene pergola.
_ Het is een plant die dol is op zon: hoe meer zonuren, hoe meer bloemen eraan komen, hoe meer jij geniet van je plant!

Lees ook:  Met een deux chevaux door de zonnebloemvelden

Tromgeroffel... Dit zijn dé balkon- en terrasplant van 2019!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy