Stijlvolle man worden? Je bent er zes stappen van verwijderd

by Redactie

Wil je als een stijlvolle man door het leven gaan? Dat kan. Met een aantal niet al te moeilijke ingrepen heb je het zo voor elkaar. Wij sturen je in de juiste richting met een eenvoudig zesstappenplan.

1 Zorg voor jezelf

Ja, dat weet toch iedereen? Maar hoeveel mannen vergeten het gewoon? Te veel. Scheer je netjes of zorg tenminste voor goed onderhoud van je snor en baard. Doe je haar voor je de deur uit gaat. Niet met zo’n megapot gel, maar gewoon met wax of crème. Neem ‘s ochtends een verfrissende douche en laat de deo niet links liggen. Ook het poetsen van je tanden hoef je echt niet over te slaan. Kies een lekkere geur die je niet voor 5 euro bij de lokale drogist hebt opgehaald. Kom op, zo ingewikkeld en duur hoeft het allemaal niet te zijn.

2 Kleed je fatsoenlijk

T-shirts met prints, diepe v-halzen, felgekleurde sneakers en verslonsde hoodies doneer je maar aan een goed doel, want jij hoeft ze niet meer te dragen. Nee, je hoeft echt niet elke dag een pak te dragen. Al mag het natuurlijk wel. Maar fatsoenlijke schoenen, effen t-shirts, overhemden en nette jassen zijn onmisbaar. Doe niet mee met rare trends en hypes die soms de kop opsteken. En zorg ervoor dat je kleding goed past. Desnoods laat je jouw overhemden op maat maken.

3 Beweeg voldoende

Naast goed eten en drinken is bewegen minstens zo belangrijk. Ga hardlopen, fitnessen, tennissen of doe een teamsport. Je hoeft dit echt niet te overdrijven. Je kunt wel elke week een marathon gaan lopen, maar daarmee ga je er ook niet fitter uitzien. Zorg er gewoon voor dat je regelmatig beweegt en zo fit blijft. Je krijgt een meer vitaal gevoel en dat komt weer ten goede aan je uitstraling. Indien je besluit te gaan sporten, bedenk dan dat je tegenwoordig ook stijlvolle sportkleding kan kopen. Dan hoef je in ieder geval niet in je verwassen Nederlands Elftal shirt uit het tijdperk van Bergkamp en Kluivert aan te komen.

Lees ook:  Van autoband tot trekkingbroek... hoe dan?

4 Eet gezond

Jezelf elke week volgieten met bier en andere alcoholhoudende dranken is misschien cool tijdens je studententijd. Maar een stijlvolle man leeft gezond. Daar hoort niet alleen een beperkte alcoholconsumptie bij, maar ook gezond eten. Kook met gezonde ingrediënten en varieer vooral. Die wekelijkse kapsalon en pizza hawaii kunnen echt niet meer. Van gezond eten ga je er ten slotte ook een stuk gezonder uitzien. Vergeten we bijna onze rokende medemens. Laat die sigaretten toch liggen, van het geld dat je bespaart kan je mooi een nieuw maatpak kopen.

5 Vervoer

Aan komen rijden in een roestige Volkswagen Golf uit 1998 is het ook niet helemaal. Nee, rij gewoon in een fatsoenlijke auto. Of rij niet in een auto. We leven tenslotte in een tijdperk waarin milieu en gezondheid belangrijke thema’s zijn. Je kunt dus ook prima met de fiets of het openbaar vervoer gaan. Handig, want in de trein en op de fiets kan je jouw stijlvolle outfit beter aan de buitenwereld tonen. Mocht je op de fiets gaan, regel dan even een exemplaar dat niet van ellende uit elkaar valt. Omdat het in ons land wel eens regent, moet je niet vergeten een effen paraplu te regelen. Staat beter dan zo’n geval met reclame van de lokale autodealer.

6 Gedraag je volwassen

Schelden in het verkeer, boeren laten op het terras en ruzie maken naast het voetbalveld. Nee, dat gaat de stijlvolle man anno 2019 niet veel stijlvoller maken. Spreek maar gewoon fatsoenlijk Nederlands en denk af en toe aan de manieren die je van je ouders geleerd hebt. Toon respect voor andere mensen en schiet te hulp waar nodig. Dat sluit weer mooi aan bij het woord galant, iets waar vrouwen dol op zijn. Precies, bij een stijlvolle uitstraling hoort ook stijlvol gedrag.

Lees ook:  Met deze e-fietsen race je stijlvol én elektrisch door de stad

Foto header via iStock, credits: Guasor

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy