De NDSM werf in de hoofdstad kun je met recht een hotspot noemen. Veel mensen voelen zich tot deze industriële plek aangetrokken. Om te werken, te wonen en te ontspannen. Het resultaat is een plek waar historie en de moderne tijd perfect mixen. Zo’n plek schreeuwt om een restaurant waar mensen van ontbijt tot in de late avond kunnen ontspannen met een lekker biertje en goed eten. Terras Bar en Restaurant IJver gaat dat vanaf deze zomer bieden en wij namen een voorproefje.
Indrukwekkende contouren
Het gebouw van IJver is allesbehalve standaard. In ieder geval omdat het restaurant letterlijk in de 100 jaar oude Scheepsbouwloods is gebouwd. Deze enorme voormalige productiehal is de schil voor diverse gebouwen waarin van alles gebeurt. En binnenkort dus ook horeca. Hoewel de ruimte van IJver momenteel nog volop in aanbouw is, zijn de eerste contouren indrukwekkend. Stoer en robuust is de term die het best bij de indeling past. Aan de buitenkant valt de gevlamde metalen buitenwand direct op. Het lijkt wel of een scheepslasser losgegaan is. Het effect is echt heel tof.
Relaxt binnenterras
Deze bijzondere look wordt versterkt door het vele licht dat door de gigantische loodsdeuren binnenvalt. Toen wij er waren, was het heerlijk weer en stonden ze gewoon open. Maar ook als het wat koeler is, kun je op het binnenterras relaxt zitten. Ook buiten kun je, met uitzicht op het nieuwe streetartmuseum, genieten van de zon. Een perfecte plek dus voor ieder seizoen.
Bier uit de muur
Hoewel IJver nog ‘under construction’ is, kregen we toch een goed beeld van de gerechten die ze gaan serveren. Zelfs in zijn veldkeuken toverde chefkok Herman Klukkert de heerlijkste hapjes. En omdat bier de rode draad wordt, gebruikt hij dit bijzondere ingrediënt ook in de keuken. Van het bieraanbod kregen we ook letterlijk een voorproefje. De aanwezige biersommelier had een smaakvolle bierproeverij geregeld. In de wandelgangen hoorden we zelfs plannen voor een heuse biermuur. Hier kun je op basis van vier ‘smaakvragen’ via een bestelzuil je biertje op maat selecteren en afrekenen.
Na al het smaakgeweld van de sneak preview kunnen wij niet wachten. Of de opening nou in juli of augustus is: wij liggen voor de deur!