Selfmade cocktails voor zomerse mannenavonden

by Jill Buitenhuis

De lange, warme zomeravonden staan weer voor de deur. Van die gezellige avonden waarop je geniet van de zonsondergang in je tuin, de barbecue overuren draait en eindeloos voetbalwedstrijden analyseert met vrienden. Om deze avonden compleet te maken en het ultieme zomerse gevoel in thuis te halen, hebben wij de lekkerste cocktails voor je op een rijtje gezet. Keer wat anders dan een biertje. Shaken maar en cheers op een mannenavond!

White Russian

De White Russian ken je misschien wel van de film “The Big Lebowski”. Dit drankje is namelijk dé favoriet van “The Dude”. De cocktail verscheen voor het eerst in 1949, maar komt oorspronkelijk niet uit Rusland. De naam is ontstaan door het ingrediënt van deze cocktail: wodka. Dit zijn de andere ingrediënten die je nodig hebt:

– 50 ml wodka
– 20 ml koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria of Café Marakesh)
– 30 ml volle melk of room
– IJsblokjes

Neem een tumbler glas en doe de ijsblokjes erin. Voor de wodka, likeur en de melk gebruik je een maatbekertje. Roer alles vervolgens door elkaar. Dit drankje maak je snel, en drink je daarna waarschijnlijk net zo snel weer op. Om de cocktail af te toppen kun je een toefje slagroom.

Mojito

Deze klassieker mag niet ontbreken in dit lijstje. Door de frisse smaak van munt en rum is dit drankje perfect voor bij een barbecue. Deze ingrediënten heb je nodig:

– 50 ml Rum (wit)
– 60 ml bruiswater
– 15 ml limoensap
– 15 ml suikersiroop of 2 theelepels suiker
– 12 blaadjes verse munt + 1 takje voor de garnering
– Crushed ijs (genoeg voor een glas)

Lees ook:  Dé sneakers van 2019 op een rijtje gezet

Schenk de rum, het versgeperste limoensap, het bruiswater en de suikersiroop in een mooi glas. De muntblaadjes klap je tussen je handpalmen. Zo krijg je de meeste smaak uit de munt. Laat ze blaadjes daarna in het glas vallen. Vul het glas met crushed ijs, net tot onder de rand van het glas. Voor de garnering kun je kiezen voor een schijfje limoen, een munttakje, of juist voor aardbeien. Door een aardbei aan de cocktail toe te voegen, geef je een persoonlijke twist aan deze klassieker.

Tom Collins

Deze cocktail is voor de gin-liefhebbers onder ons. De cocktail werd voor het eerst gemaakt door een barman met de naam Collins in Londen. De benodigde ingrediënten:

– 30 ml Old Tom Gin
– Citroensap van een halve citroen
– 15 ml suikersiroop
– 120 ml bruisend water
– 1 citroenpartje
– IJs

Vul een cocktailshaker of blender met ijsblokjes. Vervolgens voeg je de gin, citroensap en suiker toe. Even goed shaken totdat alle ingrediënten gemixt zijn en je kunt het glas vullen. Top het glas verder af met bruisend water. Extra ijsklontje erin, schijfje citroen op de rand van het glas en je échte mannen cocktail is ready.

Ben je een echte cocktailshaker en wil je deze zomer nog meer variëren met verschillende drankjes? Wij hebben nog meer zoete suggesties voor je.

Foto header via iStock, credits: Bogdanhoda

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy