Op deze bier- en wijnfestivals moet je zijn deze zomer

by Emma

Een bier- of wijnfestival is hét ultieme excuus om een hele dag heerlijk met elkaar te borrelen. Misschien wil je graag de nieuwste producten proeven, of simpelweg een dagje leven als een echte bourgondiër. Genieten staat centraal, dus neem even een kijkje bij een van deze (of alle…) bier- en wijnfestivals die deze juni en juli plaatsvinden.

Juni

14-16 Bacchus Wijnfestival
Natuurlijk beginnen we de lijst met dit top festival, vernoemd naar de Romeinse god van de wijn. Het is alweer de zesde editie, en vindt plaats in het Amsterdamse Bos. Met een keuze van maar liefst 300+ (ja echt!) wijnen ben je hier wel even zoet. Mocht je even een pauze willen inlassen voordat je aan het volgende glas begint, dan kan je ook rustig ontspannen met wat eten of een dansje wagen bij een van de vele dj’s.

9 Speciaalbier Festival
Ben jij dól op speciale biertjes? Kan jij niet van ze afblijven? Dan voel jij je helemaal thuis bij het Speciaalbier Festival in Deventer. De 20 beste brouwers komen met hun 80 lekkerste bieren om jou even te laten zien hoe het hoort. Van livemuziek tot colleges – proost!

14 – 15 Biergarten Barrels Zomerfestival
Hier in Breda krijg je wel enorm veel terug voor een gratis entree: drie gethematiseerde gebieden waar je met z’n allen collectief kunt genieten van het koudste biertje. Je hebt overigens ook nog een Borrelfabriek en Brouwzaal, die zeker de moeite waard zijn!

19 Zomerse wijntjes met Esther
Mocht je toevallig in de buurt van Leiden zijn, ga dan op 19 juni even langs bij Wijnbar Proeflokaal 1574. Dit is een kleiner event maar daarom niet minder leuk! Je kan hier 5 verschillende wijnen proeven en krijgt er ook een mooi verhaal bij te horen van de eigenaar, Esther. Ook verschijnen er her en der wat plankjes met verrukkelijke borrelhapjes. Prefereer jij een rustiger, lokaler feestje, dan zit je hier goed.

Lees ook:  Getest: de eerste 100% elektrische Mazda MX-30 in de mooie Douro-vallei

22 Santé Wijnfestival
Ook te vinden in Leiden kan je op 22 juni héérlijke wijnen borrelen (met een keuze van plus min 150 verschillende soorten), en voor de echte fanatiekeling is er zelfs een heuse wijnquiz. Ben je jarig op 22 juni? Dan heb je des te meer reden om even langs te wippen; je krijgt dan namelijk een fles Cremant de Bourgogne cadeau.

28-30 Fête du Champagne
Wijnen genoeg – maar hier staat juist Champagne centraal! Deze nieuwkomer is er voor het eerst dit jaar, en is te vinden bij het Rembrandtpark in Amsterdam. Waan jezelf in een Franse sfeer onder het genot van meer dan 100 Champagnes, een markt met het beste Franse eten, en begin anders zelf aan het stampen van druiven.

Juli

5-7 Kannen & Kruiken Festival
Bezoek het Ter Pelkwijkpark in Zwolle onder het mom van stout, lager, en alles wat je hartje maar begeert van de aller beste bierbrouwers. Eindig met een Merlot of Sauvignon en laat je de oren van kop vertellen over een van de velen vinologen aanwezig. En het beste? Het event is gratis! Alleen voor je eerste glas moet jij je portemonnee opentrekken. Gaan dus.

6 Nacht van de Wijn
Een ode aan de wijn: maak er een dagtripje van naar Utrecht waar die nacht “proeven, leren, en beleven” het motto is. Mocht je de Nacht van de Wijn bezoeken, dan zal je niet alleen een ervaring rijker zijn, maar ook heel wat kennis. Er wordt een daadwerkelijk college gegeven waar je alles leert over het hele proces van druif tot wijn. Als je een beetje oplet, valt er zelfs een diploma te winnen…

Lees ook:  Review: de Fiat Panda Hybrid is zuinig en efficiënt (én je wordt er instant vrolijk van)

7 Bourgondisch Bierproeven
Dit event is gemaakt voor de up-en-coming bierbrouwers. Zij die van alles en nog wat te bieden hebben maar gewoon nog niet zo in de spotlight staan. Altijd al benieuwd geweest naar de meest innovatieve biertjes? Ga dan eens experimenteel Bourgondisch bierproeven in het centrum van Heerlen.

13 – 14 Utrecht TAPT
Het fijne aan dit feestje is dat je zaterdag langs kunt voor de festival editie (dus 18+), en zondag voor de familie editie (hier zijn alle leeftijden welkom). Een combinatie van speciaalbieren waar je U tegen zegt, goede muziek, een veelbelovende line-up, heerlijke hapjes en entertainende spelletjes.

Foto header (genomen op het Bacchus Wijnfestival): Jorn Baars ©

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy