Online shoppen doe je zo

by Redactie

Tegenwoordig doen we bijna alles online – en zoals bij velen van ons allang bekend is, geldt dit ook voor het winkelen. Echter, niet iedereen is zich bewust van zijn of haar shopgedrag. En geloof mij, als je hier wat aandacht aan besteed wordt het online shoppen nóg gemakkelijker, beter en fijner.

Ken je aanbod

Laat je niet overweldigen door de enorme hoeveelheid online winkels die er heden ten dage zijn! Voor zowel de ervaren als de beginnende shopper geldt hetzelfde advies: houd vast aan een paar merken die jij fijn vindt (en probeer dus niet alles in te slaan via grote sites zoals Zalando of Wehkamp). Hoe fijn deze webshops ook zijn, de ervaren online shopper gebruikt deze om eerst selectief te kijken wat er allemaal is, om vervolgens terug te gaan naar de originele verkoper. Ben je een beginneling, browse rustig even rond bij de eerder genoemde websites, maar let dan voornamelijk op de merken die jou steeds maar weer opvallen. Grote kans dat jij zo je eigen brand vindt (en vaak verkopen ze de meest speciale en unieke items alleen op hun eigen pagina).

Houd prijzen goed in de gaten

Doorstromend vanuit het vorige punt: er is veel, ja, maar er is ook véél goedkoop. Zoals al eerder genoemd is het handig om hetzelfde item op verschillende websites te bekijken, want de prijzen verschillen vaak! Door even goed rond te snuffelen heb jij zo direct wat meer over in je portemonnee. En daar bovenop is het óók nog handig om gebruik te maken van online actie codes, het aanbod is groots, en je vindt ze vaak ook via jouw favo influencers. Zo kan er zonder dat je er moeite voor hoeft te doen al snel 5-20% van het te betalen bedrag afgaan – en dát is winnen.

Lees ook:  Ben jij al over op glasvezel?

Maak lijstjes

Met allerlei ads en clickbait is ook de online shopwereld kwetsbaar voor fast fashion. Zo zie je een aanbieding, sleept het snel naar je mandje, en voordat je er erg in hebt bevindt het item zich al in jouw kledingkast. Maar was dit wel de juiste keuze? Of was het een (persoonlijk heel bekend) koopimpuls? Er zijn meer dan genoeg handige apps (en je hebt natuurlijk ook de ouderwetse manier) die jou helpen met het bijhouden van lijstjes. Mocht je ook nog je centen willen letten, dan kan je shopgoals maken. Denk aan een X-bedrag bedrag weggelegd voor een nieuw pak voor dat éne event. Zo houd je een duidelijk overzicht, en krijg je gegarandeerd minder vaak spijt van je aankoop. 

Foto header via iStock, credits: littlehenrabi

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy