Knus en kleinschalig: 5 campings in Europa die je niet over het hoofd mag zien!

Knus en kleinschalig: 5 campings in Europa die je niet over het hoofd mag zien!

Voor hen die deze zomer graag even terugkeren naar puur natuur is kamperen een logische optie. Maar aangezien jij met je camping-gear hoogstwaarschijnlijk op zoek gaat naar een beetje rust, zit je niet bepaald te wachten op overvolle campings waar je hutjemutje op elkaar zit. Gelukkig zijn er echter meer dan genoeg idyllische kleine campings in Europa. Hierbij onze aanraders.

Denemarken

Ben jij fan van krijtrotsen? Kijk dan eens bij de Moens Klint Camping, bij MønMøn. Doordat de kampeerplekken relatief ver uit elkaar liggen heb je alsnog het exclusieve en gemoedelijke gevoel. Ruimte genoeg voor de kids! Alle activiteiten zijn gratis (Midgetgolf, tafelvoetbal, tennis), en de pluktuin valt op: als jij een handje helpt bij het perk aan de rand van de camping, dan mag je onbeperkt bloemen plukken voor bij je eigen tent (kinderen vermaken zich hier uren mee). Er is prachtige natuur waar de werknemers van de camping je met alle liefde over vertellen, en de sterrenhemel is er prachtig (Moens Klint Camping ligt op een van de donkerste plekken van Denemarken).

Frankrijk

In het zuiden van de Auvergne vind je gelegen aan een groot (17km lang!) verkoelend meer Camping Pont du Rouffet. Omdat de Cantal dunbevolkt is heb je de prachtige natuurgebieden in de omgeving praktisch voor jezelf. Als het donker is hoor je slechts de uilen, dus je rust is gegarandeerd. Overdag kan je er ook heerlijk zwemmen, vissen, fietsen, varen, of wandelen, waardoor er genoeg te doen is. Een enorm voordeel is dat élke plaats zowel zon als schaduw biedt, zodat je overal goed zit.

Lees ook:  Woodstock Cycleworks

Slovenië

Hoog in de Sloveense bergen staat Camping Nadiža, een idyllische camping van alle gemakken voorzien, inclusief de geliefde rust. Het hele gezin is welkom, en zelfs de hond mag mee. Plons in de rivier, maak een bergwandeling, of ga in de buurt paardrijden. Deze camping is íets groter dan de vorige twee – maar dat betekent wel dat als je jouw eigen campingkookkunsten even zat bent, je terecht kunt bij het restaurant.

Duitsland

Om te genieten van een goede campingvakantie hoeven we niet altijd ver. In het zuiden van Duitsland staat de kleine maar fijne familiecamping Schwarzwaldhorn. Omringd door het betoverende landschap van het Zwarte Woud, vol met fruitbomen, uitzicht over de bergen, én een zwembad voor de kinderen. De fanatieke wandelaar wordt hier uiterst gelukkig! Ook leuk is een uitstapje naar de nabijgelegen Zweribach Watervallen (10 km).

Engeland

Authenticiteit in een glamoureus jasje: de Glamping West Midlands gelegen in het hartje van het platteland van Staffordshire in de Engelse regio West Midlands. Je kan hier overnachten in een typische Mongoolse Yurt Tent, en zelfs een herdershut op wielen (shepherd’s hut). Hottubs, vuur- en bbqplaatsen zijn er genoeg, en voor de echte dierenvriend is er aanbod genoeg: lama’s, paarden, geiten, varkens, eenden, struisvogels en pauwen. Deze locatie is misschien geschikter voor hen die toch graag gemakkelijk toegang hebben tot luxe (je kan ook zo de stad in), maar je verblijft wel ook zeker in een oase van rust.

Illustratie header via iStock, credits: Anastasia Seliverstova

0 comments on “Knus en kleinschalig: 5 campings in Europa die je niet over het hoofd mag zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *