Hoe host je de perfecte vegan BBQ?

Hoe host je de perfecte vegan BBQ?

Als we denken aan een barbecuefeestje dan denken we vrijwel gelijk aan vlees. Echter, met z’n allen BBQ-en kan veel gezonder, en zelfs vegan! En geloof ons, minder lekker wordt het daardoor écht niet. Misschien wil je een inclusiever aanbod voor je gasten, óf jezelf een nieuwe uitdaging geven? Hier tips over hoe je de perfecte vegan-BBQ host, mét succes.

Gebruik kool

Ja, ja, het gebruik van houtskool heeft z’n nadelen, zoals het soms lange wachten en het opruimen ervan (lees hier de nieuwste gadgets die je hierbij helpen), maar, een echte houtskool gegrilde smaak brengen gegrilde groenten op een heel nieuw niveau. Paprika, courgette, aubergine, en ga zo maar door: all they need is a little bit of love, en een beetje houtskool!

Vegan vlees

Niet voor iedereen weggelegd – maar zeker het proberen waard (en ook relatief makkelijk als je nieuw bent bij het veganisme). Denk aan worstjes, burgers, filets, of stukjes nep-kip. Let wel op het prepareren ervan en lees de omschrijving goed. Het lage vetgehalte is aan de ene kant een bonus voor je taille en cholesterolgehalte, maar aan de andere kant betekent dit ook dat vegan vlees vaker aan de gril blijft vastplakken. Maak van tevoren je gril dus goed schoon, en zorg dat er genoeg olie is om het grillen mee te beginnen.

Groente kebabs

Het enige dat je nodig hebt is een satéprikker en héél wat groenten. Snijd ze in grove stukken (wat jij lekker vindt), en spies ze aan het stokje. Groenten die het hier altijd goed doen zijn paprika, tomaat, courgette, aubergine, paddenstoelen en uien. Mocht je nog een extra touch er aan geven, voeg dan wat tofu toe (ook dit kan je lekker (pittig) marineren!).

Lees ook:  Hotspot Den Haag: conceptstore Filya FAFO

Vergeet de proteïnen niet

Er zijn meer dan genoeg proteïne rijke én vegan producten waarmee jij heerlijk kan grillen. Bonen, kikkererwten, en bijvoorbeeld linzen zijn bijvoorbeeld een goede basis voor het maken van je eigen burgers! Dit is ook leuk om samen met de kinderen te doen, en zo kan iedereen zijn eigen lievelings vegan burger creëren.

Inspiratie nodig?

Als je écht niet weet waar je een goed vegan recept vandaan haalt (ook al is dit echt niet lastig, ahum, google), of gewoon geen zin hebt om er veel moeite in te steken, dan zijn er meer dan genoeg stukken groenten en fruit die je gewoonweg op de gril kunt gooien en klaar is kees. Van ananasringen (beetje kaneel en suiker is wel lekker), portobello paddenstoelen (kan ook dienen als burger), zoete aardappels (in folie!), asperges (week wel in water 30 minuten van tevoren), een maiskolf (de klassieker), of appels. Smullen maar.

Foto header via iStock, credits: Foxys_forest_manufacture

0 comments on “Hoe host je de perfecte vegan BBQ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *