Een festival met alleen maar champagne, dat is Fête du Champagne!

Een festival met alleen maar champagne, dat is Fête du Champagne!

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels… Van 28 tot en met 30 juni kan je in het Rembrandtpark in Amsterdam terecht voor het allereerste champagnefestival van Nederland. Op het Fête du Champagne kan je jezelf in de idylle van het Franse boerenland wanen. En verdwaal je in alles wat met champagne, crémant en wijn te maken heeft. Op het driedaagse festival zijn meer dan 100 verschillende soorten champagne, crémant en wijn te proeven. Vanaf €4,50 per glas geniet je van een glas bubbels. Zowel boetiekchampagnes (champagnes van kleinere wijnboeren) tot bekendere champagnehuizen kan je er vinden.

Wijn en crémant

Maar wees gerust… Naast champagne kan er ook normale wijn gedronken worden. Zo wordt er ook speciale aandacht geschonken aan crémant: mousserende wijn uit een ander gebied dan de Champagne. Deze wijnsoort wordt ruim vertegenwoordigd op het festival, met crémants uit streken als de Loire, Bourgogne, Elzas en Bordeaux.

Joie de vivre van het Franse boerenland

Om de beleving compleet te maken zijn er allerlei Franse elementen aan het festival toegevoegd. Denk aan onder andere petanque (jeu de boules), Franse chansons, druiven stampen, champagnequizzen en het sabreren van flessen bubbels. Op de Franse markt kan je genieten van typisch Franse lekkernijen als confit de canard, escargots, (biologische) foie gras en kazen van Bourgondisch Lifestyle. Ook zijn er verschillende bistro’s aanwezig waar typische Franse hapjes en gerechten worden geserveerd.

Kaarten voor Fête du Champagne kosten €15,- per stuk, inclusief een glas met bubbels. Het glas mag je mee naar huis nemen!

Foto header via iStock, credits: Poike

Lees ook:  Festival guide 2020

0 comments on “Een festival met alleen maar champagne, dat is Fête du Champagne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *