Een eigen bedrijf? Een goed koffiezetapparaat en een waterkoeler is essentieel!

by Redactie

Als je overweegt om een waterkoeler of een koffiezet apparaat op het werk te huren, heb je misschien ook een andere optie overwogen – het kopen van een apparaat. Het lijkt een aantrekkelijke optie om allebei de dingen te kopen te kopen, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten. Het kopen van deze apparaten kan een geweldig idee lijken, het is een eenmalige betaling. Er komt niet veel bij kijken, je sluit het aan en je bent er klaar voor. Geen behoefte aan ‘dure’ maandelijkse betalingen en ga zo maar door. Nu is dit alleen niet zo mooi als het lijkt, het is namelijk zo dat de verantwoordelijkheid helemaal bij jou zal liggen. Hier zit je niet op te wachten, dit kan namelijk een hele hoop kosten met zich meebrengen.

Wees niet de verantwoordelijke

Een waterkoeler voor bedrijven of een koffiemachine voor op het werk moet hygiënisch schoon worden gehouden, met een dieptereiniger met een bleekmiddelachtige wasbeurt om de drie tot zes maanden, afhankelijk van het aantal mensen dat de waterkoeler gebruikt. Als je dit niet doet, komen er vervelende kleine insecten in het systeem terecht, wat leidt tot een zieke beroepsbevolking. Als de bron de waterkoeler is en je hebt deze niet onderhouden, dan ben je als werkgever verantwoordelijk. Je zou zware boetes kunnen krijgen. Als u bereid bent om elk aspect van de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de reiniging van de apparaten op u te nemen, dan is dit de optie voor u. Veel bedrijven nemen echter een veel eenvoudigere optie – ze huren deze apparaten gewoon, met al dit onderhoud en reiniging inbegrepen. De voordelen zijn dan ook niet voor niets talrijk:

Lees ook:  Ook als ZZP’er kun je niet alles alleen doen

Volledige service is inbegrepen

Bij een waterkoeler voor bedrijven zal u altijd voorzien zijn van een volledige service. Waterkoelers zijn machines die elektriciteit nodig hebben om te koelen, en soms ook om water te verwarmen; hoewel ze zeer weinig bewegende delen hebben, zijn er momenten dat de koel- of verwarmingsunit defect kan raken. Net als alle andere mechanische onderdelen, hebben ze regelmatig onderhoud nodig en hebben ze veel minder kans om uit te vallen als ze goed onderhouden worden. Dit is ook het geval voor een koffiezetapparaat op het werk.

Regelmatige filtervervanging

Na een tijdje, zelfs bij constant gebruik, begint zich in verschillende delen van het waterkoelsysteem of in het koffiezetapparaat op het werk troep te vormen die bekend staat als een ‘biofilm’. Dit kan worden omschreven als een kleverige magneet, die allerlei soorten bacteriën aantrekt en hen de perfecte basis biedt voor de kweek. Laat dit zo doorgaan en mensen die dit met bacteriën geladen water of koffie drinken kunnen erg ziek worden.

Regelmatige zuivering

Dit is belangrijk en het gaat erom dat de biofilm zich niet vasthecht in de waterkoeler voor bedrijven. Wij raden aan om de waterkoelers elke 13 weken te reinigen. Dit betekent dat er een correcte bleekoplossing wordt gebruikt die door het systeem, de kranen en de lekbak wordt gewassen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dit de juiste oplossing is, want elk residu kan de smaak van het water veranderen – en dat is niet prettig!

Reparatiewerkzaamheden

Een goede waterkoeler voor bedrijven is zelden defect, maar wanneer hij het niet meer doet moet hij worden gerepareerd of vervangen. Als onderdeel van een huurovereenkomst wordt de waterkoeler of het koffiezetapparaat op het werk tijdig gerepareerd of vervangen. Als u eigenaar bent van de machine, betekent dit dat u een reparatiebedrijf moet zoeken en eventueel geld moet vinden om de machine te vervangen. Dit kost natuurlijk veel te veel tijd en moeite.

Lees ook:  Tijdverdrijf waar je wat van opsteekt

Levering & installatie inbegrepen

De aankoop van uw eigen machine is vaak wel te doen, maar heeft u er alle vertrouwen in dat u de machine correct installeert? Hoe weet u dat het op de juiste plaats staat? Als onderdeel van een huurovereenkomst kunnen leaseklanten hun koffiezetapparaat laten installeren en leveren zonder dat ze daarvoor iets extra’s hoeven te betalen.

Regelmatige huurbetalingen

Bij het leasen van een waterkoeler bestaat er een contract waarin duidelijk staat aangegeven wat u moet weten. Hierbij kunt u denken aan hoeveel u maandelijks betaalt, of er een contracttermijn is en hoe lang dit dan eigenlijk is. Dit stelt u in staat om veel meer inzage te krijgen in de kosten die voor u liggen voor het huren van een waterkoeler voor bedrijven. Op die manier zal u in een oogomslag kunnen zien welke kosten er verbonden zitten aan de waterkoeler of koffiezetapparaat voor het werk.

Extra opties

Het kan ook zijn dat u aan het einde van de contractperiode of op een bepaald moment binnen de contractperiode kunt kiezen voor een nieuwe, verbeterde machine. Wanneer u een waterkoeler koopt, heeft u deze tot hij niet meer werkt of u een andere koopt. Dit is dus niet bepaald wenselijk. Stel dat er nu een veel beter apparaat uitkomt. U wilt dan toch wel hebben dat u al uw klanten en medewerkers een heerlijk kopje koffie kunt schenken?

Minder stress en gedoe

Het leasen van een waterkoeler kost veel minder inspanning en is veel minder stressvol dan verantwoordelijk zijn voor het kopen van een waterkoeler, het vervangen van de fles, het schoonmaken, het recyclen van lege flessen, het bestellen van meer flessen, het bestellen van meer bekers etc.

Lees ook:  Eigen zaak combineren met sociaal leven

U ziet dus wel dat er ontzettend veel voordelen zitten aan het huren van een waterkoeler voor bedrijven of aan het leasen van een koffiezetapparaat voor het werk. Aangezien u niet meer de verantwoordelijke zal zijn voor het apparaat zal u ook aanzienlijk minder risico’s lopen op bepaalde boetes en dergelijke. Dit maakt het een beduidend betere keuze dan het enkel kopen van een bepaald product. Het is zeker iets waar u over na zou moeten denken voor uw onderneming, u kunt dan immers ook de volgende voordelen ondervinden.

Foto header via iStock, credits: BrianAJackson

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy